Sărbătoarea narciselor de la Negrași a ajuns, duminică, la cea de-a 51-a ediție!

Rezervația naturală "Poiana cu narcise Negraşi" este situată în lunca râului Dâmbovnic, în comuna Negraşi,   jud. Argeș  și este cea mai sudică poiană cu narcise a României.  Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi reprezintă o relicvă naturală din cuaternar, a fost declarată rezervație naturală la data de 24 iunie 1966 și este ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei dar și pentru valoarea peisagistică a covorului cu narcise. Poiana cu narcise formează un covor imens, iar cu prilejul înfloririi lor, în luna mai, se organizează Sărbătoarea Narciselor, care atrage mii de turişti anual. Pe o suprafață de 4,1 ha, la fiecare sfârșit de aprilie și început de mai, florile din specia Narcissus stellaris înfloresc,  bucurându-ne cu gingășia și frumusețea lor delicată.

Sărbătoarea narciselor marchează și ziua comunei Negrași

Și în acest an, mii de localnici și vizitatori au ținut să fie prezenți, alături de autoritățile locale și județene, la evenimentul care, practic, marchează și ziua localității. Edilii s-au pregătit intens, pregătind  drumul către poiană, ținând cont și de vremea capricioasă din această primăvară.
La ora 11, primarul localității, Constantin Alexandru, a premiat cele opt cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă. Au fost oferite, de asemenea, diplome de excelență pentru colaboratorii apropiați.
Un program artistic de excepție au oferit elevii Școlii cu clasele I-VIII ”Petre Badea”. După aplauzele care au dovedit încântarea publicului, pe scenă a urcat formația renumitei artiste Maricica Mihoianu, cu programul ”De la lume adunate și-napoi la lume date”, muzica acestora încălzind inimile celor prezenți. Călușarii de la Hârsești, grupul folcloric și formația de dansuri populare ,,Doruri de Câmpie”  Hârsești au oferit, și ei, un spectacol de înaltă ținută.
Prezența a fost una de marcă: Gabriela Zoană, europarlamentar, Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, prefectul Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Bughiu, senatoarea Cristina Stocheci, Șerban Valeca, vicepreședintele Senatului, deputatul Cătălin Rădulescu etc. De asemenea, au mai fost de față numeroase personalități județene și locale, mulți primari și consilieri județeni.
Constantin Alexandru, primarul comunei Negrași: „Sunt bucuros că vremea a ținut cu noi. Adresez, pe această cale, călduroase mulțumiri tuturor colaboratorilor și, în primul rând, Consiliului Local Negrași care a fost de partea mea în toate aceste demersuri și m-a sprijinit necondiționat. Mulțumiri locuitorilor, mulțumiri celor care au venit în vizită, mulțumiri Consiliului Județean Argeș care ne este alături și întotdeauna ne-a sprijinit,  ne-a ajutat  să asfaltăm, anul trecut, acest drum către Poiana Narciselor, pentru că este vorba de un obiectiv de interes major, iar noi, ca și comunitate locală, nu aveam forța financiară pentru a realiza, singuri, investiția”.
Petrecerea a ținut până târziu, în noapte. Localnicii au băut un pahar cu vin și au ascultat muzica populară preferată. Un succes la care și-au adus, nemijlocit, contribuția, primarul localității, un bun organizator, împreună cu întreg Consiliul Local. Felicitări!
Laurențiu Stoica

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea