Pe 15 mai, decizie finală în dosarul doctoriței Anca Alexandrescu

Dosarul de abuz în serviciu al fostei șefe de la DSP Argeș, Anca Alexandrescu, este  în pronunțare. Judecătorii  Curții de Apel Pitești au amânat pronunțarea la data de 15 mai.  Inculpata este acuzată de procurori că prin intermediul unei farmacii din Călinești, în care era asociat unic, ar fi prescris și apoi decontat, în 2009, sute de rețete fictive. În primă instanță, doctorița Alexandrescu a fost singura persoană achitată din dosar. În schimb, foștii săi angajați au fost condamnați. Diana Loredana Modoacă, administratorul farmaciei - Vital Pharmaceutica Plant – a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, cele două farmaciste implicate în dosar, Andreea Ioana Tudor şi Elena Luminiţa Mihăilă, au primit câte un an de închisoare, tot cu suspendare. Cele trei inculpate s-au ales și cu plata, în solidar,  a circa 220.000 lei către partea civilă – Casa de Asigurări de Sănătate Argeș.
Doctorița Alexandrescu a fost achitată la Judecătoria Pitești, în 2018, pentru infracțiuni de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune în formă continuată. Instanța a decis achitarea conform  articolul 16 din noul Cod de procedură penală, alineatul 1, litera „c)”, în care se prevede că: „nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”.
De precizat că Anca Alexandrescu a mai fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, în 2014, de către Curtea de Apel Pitești, pentru infracțiuni de corupție, iar la o nouă condamnare riscă închisoare cu executare. De altfel, în 2014, Curtea de Apel Pitești a stabilit atunci pentru inculpată un termen de încercare de 6 ani. „Majorează termenul de încercare stabilit în baza art.86/2 Cod penal anterior, de la 4 ani la 6 ani, ce curge de la 30.01.2014, data rămânerii definitive a hotărârii”, se arăta în hotărârea Curții de Apel Pitești. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea