Primarul Ion Georgescu: „Sunt aleși locali la Mioveni care abia acum descoperă faptul că aici se construiește un spital”

Gura lumii nici pământul n-o astupă! Mai mulți consilieri locali de la Mioveni, din opoziție, s-au apucat să distribuie pe rețelele de socializare informaţii apărute, cu mai mult timp în urmă pe Internet, cum că unele costuri de achiziţie ale unor echipamente pentru spital ar fi prea mari. Primarul Ion Georgescu a arătat transparență totală și a explicat din nou cârcotașilor cum stau lucrurile la noul spital de la Mioveni.
„Acum, când ne apropiem cu pași rapizi și fermi de inaugurarea poate a celei mai mari și importante investiții publice din viața orașului Mioveni, aceleași voci care au refuzat să voteze bugetul orașului și lista de investiții, deși sunt aleși locali, abia acum descoperă faptul că la Mioveni se construiește un spital. Deși eforturile administrației locale au fost impresionante, iar munca depusă istovitoare, atât din partea constructorului cât și din partea echipei tehnice din cadrul primăriei, în mod absurd și total deplasat, se încearcă ducerea în derizoriu a tuturor acestor eforturi depuse și contestarea proiectului. Cu toate că, la vremea respectivă, s-a răspuns pertinent la toate întrebările și suspiciunile invocate mai mult sau mai puțin motivat, revenim cu explicații ori de câte ori este necesar.
Referitor la costul noului Spital în ceea ce privește construcția și dotarea cu echipamente medicale și nemedicale, vă informăm că procedura de atribuire a contractului de achiziție pentru proiectul Spitalului din Mioveni a avut loc în urma unor licitații publice, în baza unor oferte prezentate de societățile înscrie, conform procedurilor legale, avizate de Ministerul Sănătății. Criteriul de atribuire a fost reprezentat de oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în ceea ce privește atât prețul ofertei cât și perioada de garanție a spitalului „la cheie”. Astfel, rezultă faptul că evaluarea este a ofertei totale – construcție, echipare și garanție, iar pretul unitar al echipamentelor nu a fost un criteriu de atribuire. De asemenea, costuri extinse rezultă din faptul că nu s-a aplicat pentru oferta de furnizare direct, ci pentru oferta de executare a unui proiect complex, la cheie, cu o perioadă de garanție de cinci ori mai mare decât pentru un contract obișnuit de furnizare echipamente. În această perioadă de garanție extinsă este inclusă montarea echipamentelor, mentenanța, piese de schimb și înlocuirea produsului cu altul nou și alte beneficii.
Perioada de garanție standard acordată pentru echipamente într-un contract de furnizare echipamente este în mod obisnuit de 1 an de la data instalării echipamentului, iar perioada de garanție acordată pentru echipamentele medicale si nemedicale livrate în cadrul unui proiect la cheie este impusă de beneficiarul achizitor pentru întregul proiect pentru o perioadă de 5 ani de la recepția finală a lucrărilor. În industria medicală, prețul pentru fiecare an de garanție suplimentară a echipamentului medical ofertat variază între 5 si 20% din valoarea echipamentului în funcție de complexitatea echipamentului respectiv”, a menționat edilul Ion Georgescu, pe Facebook.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea