Eveniment cu tradiție, în localitatea argeșeană Corbi. ”Rapsodia păstorească”, la cea de-a 49-a ediție

Primăria și  Consiliul Local Corbi, în parteneriat cu Căminul Cultural Corbi, au fost gazde bune, pentru mii de vizitatori, duminică, pe 19 mai, la cea de-a 49-a ediție a evenimentului ”Rapsodia Păstorească”. Sărbătoarea locuitorilor comunei de pe valea Râului Doamnei, a început în jurul orei 10,00 cu vizitarea muzeului local, urmată de parada cântecului, dansului şi portului popular susţinută de ansambluri cu specific păstoresc din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Sibiu și Argeş, dar şi din mai multe  localităţi din Republica Moldova, respectiv din raioanele Soroca și Căușeni.
Apoi, toată suflarea și ansamblurile participante au urcat  dealul în zona  numită „Chilii”, unde au fost prezentaţi invitaţii s-a desfăşurat un program artistic.
Aici are loc, în fiecare an, o mare expoziție de mioare, vaci și câini ciobănești organizată de către membrii Asociaţiei „Corbii de Piatră”, iar cei mai harnici crescători vor fi premiați.
Conform organizatorilor, Primăria și Consiliul local, în cadrul sărbătorii a avut loc și  premierea familiilor cu peste 50 ani căsnicie. S-au acordat și diplome de ”Cetățean de onoare” al comunei.
Serbarea câmpenească s-a încheiat seara, târziu, potrivit tradiţiei. Pe scenă au urcat artiștii: Ionuț Langa, Florin Ionaș Generalul, Claudia Ionaș, Daniel Ilie și Nena Damian.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea