Pitești - plata cu cardul contactless în autobuze

Pitești - cel de-al șaptelea oraș din România care introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Banca Comercială Română și Publitrans 2000.
Soluția de plată cu carduri contactless Mastercard și Visa, emise oriunde în lume, va fi disponibilă începând din această lună în toate mijloacele de transport ale S.C. Publitrans 2000 S.A.
Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din strainătate, va putea, astfel, să-și achite imediat călătoria în Pitești, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport ale S.C.Publitrans 2000 S.A., în mediu deplin securizat
Piteștiul devine astfel cel de-al șaptelea oraș din România care introduce acest sistem
Astfel, cele 86 de autobuze ale societății locale de transport, S.C.Publitrans 2000 S.A, vor dispune de câte două validatoare de plată, cu ajutorul cărora oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.
”Ne-am propus odată cu achiziţionarea de autobuze noi să modernizăm şi să facem cât mai atractiv transportul public în municipiul Piteşti. Alături de proiectele depuse şi care ne dorim a fi finanţate din fonduri europene privind modernizarea transportului public local şi anume: reabilitarea tututror staţiilor reţelei de transport public, achiziţionarea unui număr de 40 autobuze electrice, implementarea unui sistem de e-ticketing în transportul public, mi-am dorit să venim în sprijinul locuitorilor oraşului oferindu-le acestora posibilitatea achiziţionării titlurilor de călătorie cu carduri contactless”, a declarat Cornel Ionică, primarul municipiului Pitești.
“Suntem mândri că putem aduce sistemul de plată contactless în transportul public și la Pitești. Oricine are un card contactless va putea să cumpere biletul valabil pentru o călătorie direct din cele 86 de autobuze deținute de S.C.Publitrans 2000 S.A. Nu ne vom opri aici. Vom face în continuare demersuri pentru ca toți clienții noștri să aibă parte de un transport public adaptat secolului în care trăim. De aceea, sperăm că anul acesta să putem implementa și sistemul de taxare electronică (e-ticketing) pe autobuzele Publitrans”, a declarat Manuel Rotaru, directorul general al S.C.Publitrans 2000 S.A
Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport ale Publitrans 2000 este extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată și are același tarif ca si cel perceput prin alte metode de plată deja existente, respectiv 2 lei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea