Dosarul fostului producător de mezeluri „Agofloris” - pe un butoi de pulbere

# Cauza a ajuns la Parchetul Judecătoriei Pitești în vederea efectuării urmăririi penale privind infracțiunile: înșelăciune, delapidare, gestiune frauduloasă, bancrută frauduloasă sau fals în înscrisuri # Printre suspecți se numără lichidatori judiciari și oameni de afaceri

Dosarul „Agofloris” stă, de mai mulți ani, pe un butoi de pulbere. Acum, mai mult ca niciodată, e pe cale să explodeze! Încă din anul 2009, anchetatorii au în cercetare un dosar privind modul în care a decurs dosarul de insolvență al fostului producător de mezeluri Agofloris Prod Ștefănești. La 10 ani distanță, după ce dosarul a trecut de la DIICOT Pitești, la DNA Pitești, iar mai apoi la DNA – Structura Centrală, acum se află pe mâna procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Disparația brand-ului Agofloris

Înființată în 1994, S.C. Agofloris Prod SRL, din Ștefănești, a fost până în anul 2007 o prezență activă pe piața argeșeană și în județele limitrofe, fiind un important producător de carne și preparate din carne. Firma condusă de Gheorghe Arsene, asociat și administrator al societății, a intrat în insolvență în aprilie 2008, în urma mai multor datorii acumulate, la solicitarea unei societăți din Prahova.  Instanța l-a desemnat atunci în calitate de administrator judiciar pe Petre Motrun, căruia i-a stabilit o retribuţie lunară în suma de 10.000 lei, bani ce erau plătiți din averea debitorului Agofloris. În martie 2009, Tribunalul Comercial Argeș a admis cererea administratorului judiciar desemnându-l, la debitorul SC Agofloris Prod SRL,  și  pe SCP Laurance Dum IPURL – Laurențiu Dumitrana. O lună mai târziu, în mai 2009, instanța admite cererea creditorului Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş și decide intrarea debitorului SC Agofloris Prod SRL în faliment, prin procedura generală, fiind dispusă dizolvarea societăţii debitoare. Și de această data au fost desemnați în calitate de lichidatori provizorii SCP Laurance Dum IPURL şi Motrun Petre, cu o retribuţie combinată: 15000 lei cuantum fix lunar şi 11% din valorificarea bunurilor debitorului şi recuperarea de creanţe. De precizat că lichidarea societății Agofloris a fost închisă în septembrie 2012. Instanța a admis, atunci, cererea lichidatorului judiciar, dispunând închiderea procedurii de insolvenţă şi radierea debitorului din registrul comerţului.

Acuzații grave: de la delapidare la bancrută frauduloasă

Dosarul insolvenței Agofloris a însemnat o luptă pentru „cașcaval” pentru mai multe persoane. Așa se face că, la circa un an de la deschiderea insolvenței societății, oamenii legii au deschis un dosar în care se făceau cercetări sub acuzațiile de infracțiuni de bancrută frauduloasă, delapidare, înșelăciune, spălare a banilor în scopul de a obține venituri ilicite prin înfățișarea de datorii inexistente în frauda creditorilor reali ai Agofloris și însușirea ilicită a unor sume de bani. Anchetatorii susțineau că s-au înregistrat în tabelul creditorilor datorii inexistente în frauda creditorilor reali de peste 13 milioane de lei. S-ar fi înregistrat, în tabelul creditorilor, firme care nu ar fi avut relații contractuale cu debitoarea.

Cauza a fost clasată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor

Dosarul „Agofloris” a trecut pe la DIICOT Pitești, DNA Pitești, DNA – Structura Centrală sau Parchetul Tribunalului Argeș „staționând”, între timp, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. De asemenea, s-a clasat cauza pentru evaziune fiscală și spălare a banilor.
De asemenea, s-a disjuns cauza și s-a declinat competența de soluționare în favoarea Parchetului Judecătoriei Pitești în vederea efectuării urmăririi penale privind infracțiunile înșelăciune, delapidare, gestiune frauduloasă, bancrută frauduloasă sau fals în înscrisuri. Printre persoanele cercetate se numără lichidatori judiciari sau oameni de afaceri.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea