La ultima ședință de Consiliu Județean, președintele Manu i-a tăvălit atât de rău pe liberali, încât aceștia și-au luat jucăriile și au părăsit sala

# Procesul verbal al unei ședințe cu... scântei # Pe 30 mai, o nouă Ședință de Consiliu Județean Argeș

Joi, 30 mai, este convocată o nouă ședință a Consiliului Județean Argeș. La întrunirea din 24 aprilie, adică la ultima ”ordinară”, s-a lăsat cu scântei, în special din cauza felului țepos al președintelui Dan Manu de a conduce ”ostilitățile”, liberalii fiind obișnuiți să mai lălăie și ei, încurajați, în trecut, de stilul ceva mai ”mămos” ale lui Constantin Nicolescu și Florin Tecău.
Nu este nevoie de comentarii, iată stenograma ultimei ședințe. Pe alocuri, desigur. Menționăm că, grupul PNL (domnii consilieri județeni Alecsei Gheorghe, Bănică Gheorghe, Jinga Valerian, Miuțescu Adrian, Nae Eugen, Postelnicescu Marius Dorel, Tică Manuel și Vasilescu Victor Gabriel ) a părăsit sala de ședință (ora 15.40) înainte de a se supune la vot punctul nr. 25 de pe ordinea de zi - Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Argeș, pe anul 2019.

Mihai Tudor: ”Dacă îmi permiteți!...” Dan Manu: ”Nu vă permit!...”

„Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Bună ziua, este ora 15.00. Mulțumim pentru participare, avem cvorum, mai întâi încă o dată ,,La mulți ani” tuturor celor care șiau sărbătorit onomastica ieri, îi văd în sală, mult spor în toate, succes, felicitări, sărbători fericite. Ordinea de zi pe care o cunoașteți foarte bine ați analizat-o temeinic în cadrul ședințelor de comisii.
Dl consilier județean Mihail Tudor: - Domnule Președinte, dacă îmi permiteți!
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Nu vă permit!
Dl consilier județean Mihail Tudor: - Am o propunere la ordinea de zi.
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Vă rog frumos, ordinea de zi ați luat-o la cunoștință în cadrul comisiilor, are 26 de puncte. Date de ultimă oră, mai exact propunerea comisiei K5, duce la amânarea punctului nr. 8 de pe ordinea de zi prin care se cere o reanalizare a proiectului de hotărâre. Alte întrebări dacă aveți legate de ordinea de zi pe lângă acest amendament de a reanaliza și implicit amânarea acestui proiect pentru o altă ședință care va fi ulterior. Poftiți!
Dl consilier județean Mihail Tudor: - Vă propun, având în vedere că proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea bugetului pe anul 2019 este probabil cel mai 3 important proiect de hotărâre pe care îl are un consiliu județean într-un an ca acest punct să fie punctul 1 și nu punctul 25 sau 26, așa este normal, să începem cu discutarea bugetului consiliului județean pe anul 2019. În ceea ce privește punctul 8, eu făcând parte din comisia K5, nu îmi aduc aminte să fii fost vreo discuție, îl întreb pe domnul președinte poate n-am…
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Mă faceți să râd domnule consilier, v-aș invita colegial să mai citiți încă o dată actele normative pentru a vedea în ce măsură se poate pune primul punct în discutarea bugetului. Cu amendamentul propus de mine privind amânarea punctului 8 vă supun ordinea de zi spre aprobare. Cine este pentru? Mulțumesc. Se abține cineva? Este cineva impotrivă?
Dl consilier județean Mihail Tudor: - Spuneți-ne actele normative care nu ne permit să avem bugetul.
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Învățați-le, uitați-vă pe mail.
Dl consilier județean Mihail Tudor: - Spuneți-le dumneavoastră.
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Nu e cazul, nu fac munca patriotică pentru dumneavoastră”.

Adrian Miuțescu: ”Dacă vreți să faceți aici singur consiliul județean fără noi, ne spuneți și plecăm… Dan Manu: faceți ce vreți…”

Trecându-se la punctul XV al ordinii de zi - Proiect de hotărâre privind închirierea unui spaţiu cu destinaţie de activitate comercială situat în incinta Unității de Asistență Medico-Socială Domnești, discuțiile au fost următoarele:
„Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Întrebări? Comentarii în plen? Dacă nu sunt, vi-l supun spre aprobare. Cine este pentru? Mulțumesc. Se abține cineva? Este cineva împotrivă? Dl Nae? Dl Miuțescu? Fiți drăguți, participați la vot, exprimați-vă votul!
Dl consilier județean Miuțescu Adrian: - Domnule Președinte?
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Vă rog. Legat de acest punct.
Dl consilier județean Miuțescu Adrian: - Legat de aceste puncte.
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Nu, nu, nu, punctual.
Dl consilier județean Miuțescu Adrian: - Domnule Președinte, dumneavoastră vreți să vă bateți joc de noi cei de aici. Modul cum ați reacționat când colegul nostru, consilier județean, a pus o problema corectă, nici n-ați supus-o la vot. Dacă vreți să faceți aici singur consiliul județean fără noi, ne spuneți și plecăm. Dl Preşedinte Constantin Dan Manu - Domnule Miuțescu, faceți ce vreți, că sunteți consilier județean ales.
Dl consilier județean Miuțescu Adrian: - Atitudinea dumneavoastră și modul în care conduceți această ședință, vă bateți joc de noi aici.
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Eu am supus la vot ordinea de zi cu un amendament și a trecut. Din acest motiv e supărare mare, nu?
Dl consilier județean Miuțescu Adrian: - Dar trebuie și atitudinea, domnule Președinte, prin care respectați consilierii județeni și modul în care vă raportați la noi aici.
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Îi respect foarte mult pentru că ați avut timp suficient în comisii să întrebați ce vreți și ce nu vreți.
Dl consilier județean Miuțescu Adrian: - Omul v-a propus un punct să-l treceți pe ordinea de zi la un alt punct. De ce n-ați vrut să propuneți la vot?
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Eu am propus ordinea de zi care a fost propusă cu amendamentul meu.
Dl consilier județean Miuțescu Adrian: - Dacă nu vă schimbați această atitudine, să știți că noi, consilierii opoziției plecăm din sală și rămâneți să votați ce vreți.
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Faceți ce credeți dumneavoastră.
Dl consilier județean Miuțescu Adrian: - Nu, vă cerem să ne respectați și să vă comportați civilizat și normal.
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Vă respect și mă comport și civilizat și normal.
Dl consilier județean Miuțescu Adrian: - Dacă n-o faceți, ne obligați să plecăm.
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: - Vă rog mult”.

Așa încât, liberalii s-au retras. Fără surle și trâmbițe, că nu era cazul. Și nu era nici pagubă, PSD acoperind majoritatea în Consiliul Județean…

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea