Președintele Colegiului Medicilor Argeș: „Nu au fost găsiți medici care să lucreze fără aviz de liberă practică în județ”

Din martie și până la sfârșitul lunii aprilie s-a verificat în Argeș dreptul de practică al medicilor de la cabinetele de dermatologie și chirurgie plastic, în special.
Scandalurile recente în care au fost implicate persoane care activau în sistemul medical românesc fără a avea acest drept au declanșat acțiuni de control la nivel național. Acțiunea s-a desfășurat și în Argeș dar nu s-a descoperit nimic în regulă cu privire la acest aspect. Aceasta a avut loc în urma organizării unei comisii mixte, formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Colegiului Medicilor. DSP-ul a controlat condițiile igienico-sanitare și cei de la Colegiul Medicilor au făcut verificări pe probleme de personal.
„Noi am avut un singur reprezentant pentru a verifica legalitatea medicilor care lucrau în anumite cabinete. La nivelul Colegiului Național s-a decis să facă parte la acțiune din partea noastră secretarii birourilor județene pentru că ei se ocupă de comisiile de acreditare și avizare.  Nu am găsit niciun medic care să lucreze fără aviz de liberă practică și asta a fost toată treaba noastră. Am verificat decât legalitatea practicii medicale a medicilor care lucrează în acele cabinete. Era vorba despre dermatologie și chirurgie plastică, în special”, ne-a precizat dr. Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea