Decizie importantă privind terenul de la Baza Sportivă „Aripi”! S-a stabilit o comisie de negociere

O parte importantă din baza sportivă  „Aripi” a fost retrocedată, după ce Primăria Pitești a pierdut un proces definitiv. Instanța de judecată a dispus punerea în posesie  a suprafeței de 2.483 mp pe terenul de fotbal de la Școala Nr. 11 „Mihai Eminescu”! În ședința de joi a Consiliului Local Pitești, aleșii locali au aprobat propunerea de înființare a unei comisii de negociere cu proprietarii suprafeței respective. Comisia are mandat de a negocia una dintre cele două variante propuse: schimb de teren sau achiziționarea terenului de către primărie la valoarea pieței. Din comisia de negociere fac parte consilierii locali PSD - Mariean Neacșu și Radu Bănică, șeful OCPI Argeș, iar de la PNL consilierul Narcis sofianu.
Primarul Cornel Ionică a comentat în şedinţa CL Piteşti, situaţia terenului de la Şcoala Nr.11 “Mihai Eminescu”, retrocedat de instanţă.  “Situația cu acest teren a suscitat un mare interes. Nu am crezut vreodată că vom fi în această situație. Am stat de vorbã cu proprietarii și au înțeles situația. Proprietarii nu vor decât teren la schimb în zonă sau despăgubiri bănești”, a precizat Cornel Ionică.
De altfel, edilul a mai precizat: “Suntem deciși să facem tot posibilul ca baza sportivă “Aripi” să rămână intactă și să își continue misiunea de a forma sportivi de valoare. Vă vom ține la curent cu privire la evoluția investițiilor și demersurile pentru protejarea bazei sportive Aripi”.

Istoricul procesului

La data de 2 iulie 2007, Mircea Toma, unul dintre cei trei proprietari actuali ai terenului, a chemat în Judecată Comisia Locală de Fond Funciar Pitești, precum și Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș, în sensul restituirii în natură a terenului în suprafață de 7.500 mp, situat în Pitești, pe vechiul amplasament, afectat în prezent de terenurile de sport ale Școlii Gimnaziale nr 11. În anul 2013, Tribunalul Argeș a respins irevocabil acțiunea municipalității, fiind menținută o obligație de punere în posesie a reclamantului cu suprafața de 2.483 mp și întocmirea documentației. În 2019, prin hotărâre definitivă, Comisia Locală de Fond Funciar Pitești și Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș au fost obligate și la plata unor despăgubiri în cuntum de 202.560 lei, pentru lipsa de folosință a terenului , în perioada 2013-2015.
Așa se face că la data de 14 mai s-a efectuat punerea în posesie a moștenitorilor respectivului teren. Pe 16 mai a fost înaintată documentația către Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș în vederea eliberării titlului de proprietate.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea