Societatea CNCD solicită pretenții de peste 2,1 milioane de lei de la Publitrans

# Instanța a admis proba cu expertiza tehnică! Societatea Primăriei își angajează avocat

Bio Consult SRL, lichidatorul societății CNCD SA, cere 2,159.529,18 lei milioane lei Publitrans-ului pentru profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015. Deși au trecut 4 ani de zile de când societatea Primăriei Pitești nu a mai folosit niciun autobuz al CNCD, procesele în instanță continuă. Dosarul s-a plimbat de la o instanță la alta, iar în cele din urmă judecătorul Tribunalul Argeș a decis încuviințarea administrării probei cu expertiză tehnică în dosar. În urma acestei decizii, Publitrans a solicitat Primăriei Pitești achiziționarea unor servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare.
În 2014, DNA a dispus sechestru asigurator pe toate cele 40 de autobuze ce aparţineau CNCD, maşinile fiind date în custodie societăţii Publitrans pentru a asigura în condiții bune transportul public de călători în Pitești. Cu drept de folosință au fost acordate și autobuzele Girexim până în anul 2015 când administrația locală și-a achiziționat proprile mijloace de transport. Atât Girexim cât și CNCD au deschis dosare în instanță, fiecare în parte, cerând recuperarea unor cheltuieli de la Publitrans în perioada când autobuzele lor au asigurat transportul în comun în Pitești. Așa se face că, atât CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, cât și Girexim Universal, societatea lui Gheorghe Văsâi, au cerut la Tribunalul Argeș cheltuielile de funcționare, cât și pentru profit, polițe de asigurări sau reabilitarea autobuzelor în perioada stabilită. CNCD a cerut societății municipalității plata a peste 2,1 milioane de lei reprezentând  profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015, iar Girexim Universal solicită plata sumei de 294.595,39 lei reprezentând cheltuieli de funcţionare a asocierii pentru perioada octombrie 2014-august 2015, respectiv suma de 1.505.555,10 lei profit pentru aceeași perioadă. În cele din urmă, Tribunalul Argeș a suspendat soluționarea celor două dosare până la finalizarea dosarului principal în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, este acuzat că ar fi făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între Publitrans 2000 SA și societățile private CNCD SA și Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro. Doar CNCD a atacat hotărârea instanței, iar Curtea de Apel Pitești a admis recursul la începutul anului 2019. Astfel, cauza a fost trimisă pentru continuarea judecăţii la instanţa de fond.

Tribunalul Argeș a admis proba cu expertiză tehnică

Iar pe 23 aprilie, instanța admite CNCD SA proba cu expertiză contabilă în dosar. Expertul desemnat în cauză urmează să explice în baza cărui document s-a folosit Publitrans de autobuze între 2014-2015 și să calculeze posibilele cheltuieli rezultate ca urmare a folosirii acestor mijloace de transport.
„Încuviinţează administrarea probei cu expertiză tehnică în specialitatea contabilitate şi desemnează expert, prin tragere la sorţi, respectiv pe domnul expert Gabar Petre, urmând ca acesta să răspundă la obiective: a. Să se precizeze de către expertul, în baza cărui document Publitrans 2000 SA a folosit autobuzele, in perioada 01.10.2014-31.08.2015. b. Expertul să constate în ce cuantum sunt cheltuielile cu asigurările autobuzelor, RCA si CASCO, pentru perioada 01.10.2014 - 31.08.2015. c. Să se calculeze cheltuielile cu amortizarea mijloacelor fixe pentru perioada 01.10.2014-31.08.2015. d. Să se calculeze cheltuielile CNCD S.A. pentru luna octombrie 2014 cu: salariile personalului din asociere, obligaţiile fiscale privind salariile şi tichetele de masă. e. Să se calculeze cheltuielile de funcţionare pentru perioada 01.10.2014 -31.08.2015. f. Care este cuantumul profitului aferent perioadei 01.10.2014 - 31.08.2015 pentru CNCD S.A. g. Să se calculeze contravaloarea reparaţiilor autobuzelor, conform inventarierii efectuate in data de 07.07.2015, având în vedere lipsurile şi defecţiunile constatate, procesul verbal de inventariere fiind semnat de ambele comisii -CNCD SA şi Publitrans 2000 SA. h. Să se calculeze dobânda penalizatoare litigiilor intre profesionişti şi dobânda de referinţă a B.N.R. în perioada 01.10.2014 - la zi”, se arată în hotărârea instanței.
Văzând că situația se complică, Publitrans, prin directorul Manuel Rotaru, a decis ca societatea să nu mai fie reprezentată de juristul societății și să ceară Primăriei Pitești angajarea unui avocat. La ședința din luna mai a Consiliului Local Pitești, consilierii au votat, în unanimitate, achiziționarea de către Publitrans a unor servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare în dosarul respectiv. Au fost mandatați doi consilieri Gabriel Ionuț Zidaru, din partea ALDE, și Ionuț Popescu, din partea PSD, pentru a încheia un contract cu un avocat.
Următorul termen al procesului dintre CNCD și Publitrans va avea loc pe 18 iunie.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea