Ziua comunei Valea Iașului, la a XVII-a ediție, o reușită!

Duminică a avut loc Ziua Comunei Valea Iașului, ediția a XVII-a, ocazie cu care s-au întâlnit, într-un cadru festiv, fiii satului dar și numeroși invitați. Manifestările au început, ca în fiecare an, cu o slujbă a preoților din localitate.
Au fost prezenți numeroși membri PNL, în frunte cu președintele județean, Adrian Miuțescu, consilieri județeni, primari, oameni de afaceri. Primarul localității a menționat faptul că i-a invitat, ca în fiecare an, și pe reprezentanții Consiliului Județean, dar și pe cei ai Prefecturii, care însă, cel puțin la acel moment, nu au binevoit să fie prezenți.

 

Nicolae Barbu, primarul comunei Valea Iașului, a spus, apoi, în cuvântul de bun venit: „Am marea bucurie să vă salut, cu ocazia deschiderii celei de-a XVII-a ediţii a Zilei Comunei Valea Iașului, care se desfășoară astăzi, 2 iunie 2019, în acest minunat aşezământ, Căminul cultural Valea Iaşului, reabilitat cu bani din fonduri proprii şi dotat cu fonduri europene, obţinute prin G.A.L. Făgăraşul de sud-Ţinutul Posadelor. Anul acesta aniversăm 496 de ani de la prima atestare documentară a satului Valea Iaşului. Este un an, însă, în care suntem nevoiți să fim ceva mai austeri, să chibzuim mai îndelung la cheltuielile ce trebuiesc efectuate. Pentru că avem împrumuturi de rambursat, școli de întreținut și multe altele. Toate cheltuielile, însă, au fost făcute în folosul comunității, pentru bunăstarea oamenilor. Sunt prezenţi reprezentanţi ai judeţului, oameni ai comunei, invitați. Tuturor le mulțumim, atât eu, personal, viceprimarul cât și Consiliul Local, aici de față, alături de care am muncit pentru reușita acestei zile.”
Edilul șef a trecut, pe scurt, în revistă și planurile de viitor: pe scurt, avem depuse proiecte, pentru fonduri europene, pentru numeroase investiții. Dorim să mai realizăm 17 kilometri de canalizare, 17 kilometri de asfalt, precum și să finalizăm introducerea rețelei de gaze în comună. Nu este, însă, ușor. Fiecare kilometru, din cei enumerați, înseamnă miliarde de lei vechi…”
În continuare au fost invitaţi să primească diplome cei ce au serbat Nunta de Aur, Nunta de Argint, au fost acordate mai multe diplome de recunoștință și diplome aniversare, diplome de recunoştinţă la împlinirea vârstei de 80 de ani şi peste.
Nicolae Barbu: ”Anul acesta, am decis să arătăm recunoștința și saluturile noastre și celor care au împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani. Trebuie să vă spun că vom avea, peste numai două luni, o săteancă de 100 de ani. Tuturor, multă sănătate, împliniri!”
Cu un gest frumos s-a făcut remarcat, în sală, directorul comercial al IPEE-ATI, Liviu Nicolae. Acesta s-a ridicat imediat, observând, pe margine, o vârstnică, pentru a-i ceda locul. Frumos!
A urmat un program artistic susținut de Ansamblul ”Mândrulița”, din localitate, dar și de elevii Școlii gimnaziale.
Apoi, pe scenă cu urcat formații de muzică populară: Formația din Valea Iașului, Ansamblul folcloric ”Posada”.
Vremea, contrar prognozelor, s-a încăpățânat să rămână frumoasă, spre bucuria celor prezenți.
Serbarea a continuat și în afara Căminului, culminând, târziu, în noapte, cu un frumos foc de artificii.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea