De 1 iunie, copiii români și cei chinezi au sărbătorit împreună la Mioveni

Cu ocazia aniversarii a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România si China, pentru a crea un pod între generațiile trecute și generațiile viitoare, Ambasada Republicii Populare Chineze în România și Asociația ChinaRo, în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni, Centrul Cultural Mioveni și Institutul Confucius Sibiu, au organizat pe 1 iunie, la Mioveni, un eveniment cultural-educativ comun, pentru copiii români și chinezi.
La eveniment a participat și noul ambasador al Republicii Populare Chineze la București, Excelența Sa, doamna Jiang Yu.
Manifestarea a cuprins o expoziție de tablouri realizate de copii români și de copiii personalului diplomatic al ambasadei Chinei, momente artistice tradiționale oferite de cele două părți, jocuri interactive și alte activități dedicate copilăriei.
Tot în cadrul acestui eveniment, ambasada a oferit burse de merit unor cursanți care studiază limba chineză la nivelul județului, inclusiv în orașul Mioveni.
„Este o zi specială pentru Mioveni având în vedere prima vizită al noului ambasador al Republicii Populare Chineze în România. Este o zi specială pentru vizita dvs. Îmi dă încredere că generația tânără va continua cel puțin 70 de ani relația între Mioveni și China”, a precizat Ion Georgescu, primarul de la Mioveni.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea