Sevastian Tudor şi-a lansat cea mai nouă lucrare: “Judeţele Argeş şi Mușcel în perioada ocupaţiei germane, în Primul Război Mondial (1916-1918)”

Sevastian Tudor şi-a lansat cel mai nou volum. Fostul director al teatrului “Alexandru Davila” ne-a obişnuit, în ultimii ani, cu diferite lucrări legate de sportul argeşean sau de istoria teatrului piteştean. Numai că, de data aceasta, a fost cu totul altceva. Sevastian Tudor a prezentat o lucrare care face referire la implicarea României în Primul Război Mondial, cu precădere la efectele acestui conflict mondial asupra societăţii argeşene. Cartea intitulată “Judeţele Argeş şi Mușcel în perioada ocupaţiei germane, în Primul Război Mondial (1916-1918)” prezintă, într-o manieră remarcabilă, felul în care a fost influenţată societatea argeşeană de respectivele evenimente şi vorbeşte despre faptele cu adevărat eroice ale ostaşilor argeşeni şi musceleni. La evenimentul care a avut loc la Muzeul Judeţean Argeş au fost prezente personalităţi importante din viaţa judeţului Argeş, cum ar fi: prefectul Emilian Dragnea, Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni, viceprimarul Piteștiului, Laurenţiu Zidaru, dar şi fiul autorului, Lucreţiu Tudor, fosul şef al Finanţelor Publice Argeş.
Sevastian Tudor: ”Mulți s-ar putea întreba de ce am abordat această temă, aducând în amintirea românilor și mai ales a argeșenilor și muscelenilor evenimente de acum 100 de ani… Știu că patriotismul a devenit, din păcate, un cuvânt evitat, dar este necesar să ni-l reamintim și să-l reintroducem în dicționar, măcar pentru cei care s-au jertfit acum o sută de ani și pentru gloria acestora.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea