Lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș. ”Memoria muzicală argeșeană și musceleană” - dicționar la care Lucreția Picui a muncit 10 ani!

La Biblioteca Județeană Argeș, joia trecută, a  fost lansat Dicționarul MEMORIA MUZICALĂ ARGEȘEANĂ ȘI MUSCELEANĂ, primul de acest gen din România. Se regăsesc, în paginile asupra cărora autoarea, prof. LUCREȚIA PICUI, a zăbovit cu nesfârșită grijă, compozitori, muzicologi, interpreți, psalți, folcloriști, bizantinologi, profesori, rapsozi populari, coregrafi, autodidacți, copiști, formații, școli și alte instituții. Perioada de referință este 1552 - 2018. Prefața este semnată de muzicologul Viorel Cosma, iar postfața de scriitorul și prof. univ. dr. Mihail Diaconescu.
Mihail Diaconescu: ”Ca să finalizezi o astfel de lucrare sunt necesare calități extra-științifice, respective extra-intelectuale. E nevoie de un țel clar, de o voință aspră, îndârjită, de dorința acaparantă de a nu ceda atunci când încercările îți stau în cale… Citesc acest dicționar șiu nu mă satur de forța lui revelatoare. Lucreția Picui a lucrat singură un opus magnum, pentru care ar fi fost necesar un institute întreg, cu numeroși angajați și colaboratori externi”.
Lucreția Picui: ”Sursele de lucru au fost, în primul rând, informațiile directe, apoi dicționarele din domeniu, monografiile localităților argeșene, presa locală, documente de arhivă personale și colective… Dorim ca acest volum să aducă în actualitate viața muzicală argeșeană și musceleană și, în aceeași măsură, să fie un punct de plecare pentru alte lucrări.”
Au mai luat cuvântul prof. dr. George Ene, directorul editurii Școala Ardeleană, Vasile Dancu, dar și directorul Bibliotecii Județene, dr. Octavian Sachelarie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea