Martorii îl acuză pe șeful SML Argeș: „Domnul doctor mi-a spus că dacă nu obțin o alcoolemie sub limita legală, voi primi banii înapoi”

# Dosarul „Alcoolemiilor” – reaudierea martorilor # După schimbarea completului de judecată  s-a procedat la readministrarea probatoriului în faţa noului titular de complet.

Continuă judecarea dosarului „Alcoolemiilor” la Tribunalul Argeș! În dosar sunt cercetați pentru corupție Gheorghe Milandru, medicul Nicușor Stănculeț, șeful interimar de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, precum și patru foști sau actuali polițiști.  După schimbarea completului de judecată  s-a procedat la readministrarea probatoriului în faţa noului titular de complet. De asemenea, s-a început și reaudierea martorilor.

„Prin dr. Stănculeț l-am cunoscut pe Milandru”

La termenul din 21 mai au fost reaudiați doi dintre martorii „cheie” din proces. Nicușor Stănculeț a fost căutat de diverse cunoștințe în anul 2011 pentru a-i ajuta pe aceștia să rezolve unele probleme după ce ei sau apropiați ai acestora au fost prinși sub influența alcoolului la volan dorind să obțină o concentrație de alcool în sânge sub limita celei care constituie infracţiune. Medicul le-a recomandat acestora pe Gheorghe Milandru și de aici a plecat întreaga poveste. O parte dintre aceste persoane au fost audiate la ultimul termen al procesului. „Gheorghe Milandru  ne-a spus că nu îi revin prea mulți bani din această sumă întrucât trebuie să de pe drum la București, să îi dea și dl doctor (n. red. Nicușor Stănculeț) și persoanei de la IML București”, a precizat o martoră în fața judecătorului Tribunalului Argeș.
De asemenea, aceeași martoră mai susține că inculpatul Milandru i-a precizat că o parte din banii pe care i-a primit de la ea, pentru ca fratele său să obțină, la recalculare, o alcoolemie sub limita legală, vor ajunge și la dr. Stănculeț. „Dl Milandru a fost foarte convingător că va rezolva problema. Cel mai mult m-a asigurat dl doctor care mi-a spus că și dacă nu voi obține o alcoolemie sub limita legală voi primii banii înapoi. Precizez că nu i-am dat banii dl. Stănculeț…. Nu știu dacă Milandru i-a dat până la urmă bani, acesta spunându-mi că din suma plătită urmează să-I dea și dl Stănculeț. Prin dl. doctor l-am cunoscut pe Milandru.”, a mai susținut martora în timpul audierii.

S-a cerut testarea martorilor cu aparatul poligraf

La termenul din 21 mai, avocatul inculpatului Milandru a solicitat testarea  a doi martori din dosar  cu aparatul poligraf. Cererea sa a fost respinsă  ca neîntemeiată de instanță. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe  18 iunie, urmând a fi reaudiate și alte persoane.

Ce susțin procurorii DNA

În dosar, din probele administrate de procurorii DNA, reiese că doctorul Stănculeț îi recomanda inculpatului Milandru persoane pe care să le ajute să scape de răspunderea penală prin efectuarea unei expertize de calcul retroactiv al alcoolemiei. Șeful interimar de la SML Argeș este acuzat de complicitate la trafic de influență, în formă continuată, pentru patru acte materiale, și complicitate la favorizarea infractorului. „Stănculeț Nicușor era pe deplin conștient de demersul efectuat de inculpatul Milandru Gheorghe, căruia îi recomanda persoane pe care să le ajute să scape de răspunderea penală prin efectuarea unei expertize de calcul retroactiv al alcoolemiei”, se arată în rechizitoriu. „Nicușor Stănculeț, în perioada 2008 - 2011, i-a înlesnit inculpatului Milandru să pretindă suma de 6300 lei și 1500 euro”, mai arată procurorii DNA.

Doctorul a negat în instanță faptele

Dr. Nicușor Stănculeț a încercat să demonteze acuzațiile aduse de procurori atunci când a fost audiat.
„În ceea ce privește recomandarea persoanelor de către mine de a lua legătura cu Milandru le menționam că nu am cu ce să îi ajut și că nu am cunoștințe în rândul avocaților. Deoarece aceste persoane făceau parte din centrul meu relațional, fiind o persoană socială le spuneam de Milandru pentru a nu-i refuza brutal. Nu am dat niciodată valorile buletinelor toxicologice. Prin prisma atribuțiilor de serviciu, nici nu am acces la aceste probe. (…) Nu intră în atribuțiile mele expertizele de calcul ale alcoolemiei. Nici nu se fac la nivelul Serviciului de Medicină Legală, ci doar la IML”, a precizat, în fața instanței, dr. Stănculeț.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea