De ziua sa, Calinic a fost prezent la Parohia Lerești și la Mausoleul de la Mateiaș

Pe 6 iunie, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a împlinit 75 de ani! De ziua sa de naștere, Părintele Arhiepiscop Calinic a preferat să fie aproape de credincioși. Acesta a oficiat slujba de Înălțare la Parohia Lereștii de Jos. Apoi s-a deplasat la Mausoleul de la Mateiaș unde a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi la datorie pentru apărarea ţării.
Credincioșii parohiei argeșene Lereștii de Jos au sărbătorit pe 6 iunie, hramul bisericii închinat praznicului Înălțării Domnului. Aceștia au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelui, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Ierarhul Argeșean a prezentat însemnătatea praznicului Înălțării Domnului, amintind că românii au fost salvați ca neam în istorie pentru că au urmat îndemnul biblic de a păstra legătura cu biserica unde au lăudat și binecuvântat pe Dumnezeu. Chiriarhul Eparhiei a săvârșit slujba parastasului pentru generalul Vasile Milea, fiu al comunei Lerești. Acesta s-a născut la Lereşti în 1927, fiind şef al Marelui Stat Major al Armatei Române (1980-1985) şi ministru al Apărării Naţionale (1985-1989.
După decesul survenit în data de 22 decembrie 1989, generalul Vasile Milea a fost înmormântat cu onoruri militare la 30 decembrie 1989 ,conform propriei dorinţe, în faţa bisericii din comuna natală Lereşti din judeţul Argeş.

Ziua Eroilor la Mausoleul de la Mateiaș

La Mausoleul de la Mateiaș au fost comemorați eroii români care au pierit în luptele date lângă orașul Câmpulung Muscel. Pentru aceștia, Părintele Arhiepiscop Calinic, a săvârșit o slujbă de pomenire la Mausoleul de la Mateiaș, monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918.
În semn de omagiu cei prezenți au depus coroane cu flori peste osemintele eroilor înmormântați în acest loc. De asemenea a fost organizată și o paradă militară.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea