Stolnici – ediția a XXXI-a a Festivalului ”Călușul Argeșean”. Surpriza zilei - concertul soților Doinița și Ionuț Dolănescu

De Înălțare, de 31 de ani, comuna Stolnici petrece și se bucură.  Iar anul acesta a fost plin de surprize: prezența unei numeroase delegații din Republica Moldova, în frunte cu primărița din Boșcana, Raionul Criuleni – localitate înfrățită cu Stolnici; apariția-surpriză a soților Doinița și Ionuț Dolănescu etc. Cele câteva minute de ploaie, venite, și ele, la orele serii, nu au speriat pe nimeni, programul continuînd nestânjenit.
Căluşarii din Argeş, dar şi din judeţele învecinate s-au  strâns, cu mic, cu mare, în centrul comunei, pe scena din proximitatea primăriei, pentru a-şi sărbători jocul popular cu origini străvechi.
„Ne aflăm la cea de-a 31-a ediţie a acestei manifestări, care, reprezintă, de fapt, și Ziua Comunei. An de an, de 31de  ani, se ţine aici, la Stolnici, pentru că aici este Vatra Căluşului, pe Valea Cotmenei. Vor fi programe artistice la care vor participa mai multe ansambluri de căluşari din mai multe localităţi, atât argeşene, dar şi din Olt, de peste deal, vecini de-ai noştri. Cu această ocazie vom premia, ca de obicei, cupluri pentru longevitatea lor, cupluri care împlinesc 50 de ani de căsnicie.  Anul acesta, însă, vom premia și vom cinsti și performanțele copiilor, pentru că ei reprezintă viitorul nostru și dorim să îi încurajăm să învețe și să rămână aici. Bucurați-vă de spectacol, aveți încredere în noi, în activitatea noastră “, a spus primarul comunei, Sevastian Pupăză Roşu.
Au ținut să adreseze câteva cuvinte de apreciere și senatoarea Cristina Stocheci, dar și prefectul județului, Emilian Dragnea. Au suit pe scenă, pentru a saluta publicul, numeroși primari și viceprimari.
Spectacolul a început la ora 17 şi a durat până la miezul nopții, atunci când cerul a fost luminat de un frumos foc de artificii. Au fost concerte susţinute de ansamblurile de căluşari, dar și de copiii talentați ai diferitelor zone din județ.  Seara a continuat cu recitaluri ale apreciaților  Sebi David și Gabriela Bicescu, dar și cu un concert susținut de formația Duo Band – Mioveni.
Supriza zilei: apariția, neașteptată, a soților Doinița și Ionuț Dolănescu, artiști de marcă, ce au susținut un spectacol pe cinste, spre încântarea celor prezenți.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea