Săptămâna Prevenirii Criminalității! Peste 3.000 de persoane consiliate de polițiștii argeșeni

Peste 130 de acțiuni preventive în care au fost consiliate mai mult de 3.000 de persoane, sunt cifre ce reflectă efortul polițiștilor pentru liniștea argeșenilor.
Acțiunile au fost organizate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității Argeș și de polițiștii de proximitate din cadrul celorlalte structuri, și desfășurate cu participarea polițiștilor din structurile de poliție rutieră, criminaliști, polițiști de investigații criminale, împreună cu partenerii deja tradiţionali cum sunt specialiştii D.G.A.S.P.C. Argeş, I.S.J. Argeş, A.T.O.P., alte instituţii şi organizaţii non-profit. Mai mult de 3.000 de persoane au fost consiliate de polițiști, dintre care menţionăm elevi, participanți la trafic, persoane vârstnice sau din categorii vulnerabile.
Activitatea ce a marcat debutul Săptămânii Prevenirii Criminalității s-a desfăşurat în cadrul programului educațional „Ajungem Mari” al Asociației Lindenfeld. Un dublu rol l-au avut şi elevii din cadrul Școlii Gimnaziale ,,ION MINULESCU” din Pitești, care a găzduit evenimentul, elevii desfăşurând un program, după care au luat parte la activităţile desfăşurate în beneficiul celor mici, aproape jumătate dintre cei 90 de copii care au luat parte la activitate fiind copii instituţionalizaţi.
În ziua a doua de activităţi, polițiștii C.A.P.C. Argeș, împreună cu polițiștii Postului de Poliție Berevoești au desfășurat activități pe linia prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, pe raza aceleiași comune. La activitate au participat aproximativ 140 de elevi din trei unități școlare, totodată fiind distribuite pliante și materiale preventive, ocazionat de discuțiile purtate cu cetățenii din comuna Berevoești.
Ziua a treia a marcat ca eveniment deosebit întâlnirea pe linia prevenirii și combaterii violenței domestice la Curtea de Argeș. A patra zi a fost marcată de două evenimete cu specific deosebit, unul fiind desfăşurat la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Filofteia – Valea Mare din Ștefănești, pe tema educației rutiere, precum și prevenirea delicvenţei juvenile și victimizării în rândul elevilor.
Al doilea eveniment, dintr-o categorie mai rar adusă în atenție, este activitatea desfășurată în Gara Sud Pitești, împreună cu polițiștii Serviciului Județen de Poliție Transporturi Argeș. În cadrul activității, polițiștii au purtat discuții cu persoanele aflate în tranzit privind metodele de înșelăciune, prevenirea cerșetoriei și a furturilor din buzunare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea