Peste 6.000 de intervenții operatorii la neurochirurgia Spitalului Județean!

# Performanța aparține șefului Secției, prof. univ. dr.  Mihai Popescu (foto)

S-au împlinit, primăvara  aceasta,  14 ani de când, la Pitești, există neurochirurgie! Iar secția de specialitate, din cadrul Spitalului Județean Argeș, face, de multe ori, notă discordantă cu restul unității. Pentru că, aici, e curat! Pentru că sălile operatorii sunt la un alt nivel (atât ca amplasament, cât și ca performanțe), unde persoanele străine nu sunt primite, așa cum este normal! Pentru că medicina se face pe bune, pentru că asistentele sunt prezente și săritoare. Pentru că aici s-au făcut, de la înființare, mii și mii de intervenții chirurgicale!
Două persoane se află, de la început, la cârma secției: medicul Mihai Popescu, secondat de asitenta-șefă, Cornelia Dinculescu.
Prof. univ. dr. Mihai Popescu s-a născut la data de 8 ianuarie 1957 la Teiuș, jud. Alba.  Devine, în 1999, medic primar neurochirurg. Între 2000 și 2001 aprofundează studiile la Universitățile ”Rene Descartes” și ”Pierre și Marie Curie” din Paris.  În 2002, obține prestigiosul titlu de doctor în medicină, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București. Vine în Pitești în 2005, de la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” din București. Și rămâne aici, alături de o echipă valoroasă, în frunte cu asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu.
Din anul 2013, dr. Mihai Popescu devine conferențiar universitar, iar din 2015, profesor. Publică, între timp, lucrări științifice în reviste de pestigiu din țară și străinătate. Îi apar cărți în domeniul neurochirurgiei. Este medaliat cu aur al Saloanelor de Cercetare și Inventică, deține un Brevet de Invenție înregistrat la OSIM, etc.
Aproape de necrezut, însă dr. Popescu, de la Neurochirurgia de la Județean, a depășit, anul acesta, pragul de 6.000 de intervenții, numai la Pitești. Suma aproape se dublează, dacă numărăm și operațiile efectuate în alte unități specializate. Alături de colegii săi neurochirurgi, de aici, cifrele se majorează simțitor. Numerele, însă, sunt seci, pentru că este vorba de aproape tot atâtea vieți salvate,  sau, în cazurile mai ”ușoare”, de dureri alinate. Performanțele menționate  plasează Secția, binemeritat, într-un ”Premier League” al specialității. Felicitări!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea