Florin Frătică, urmărit penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani

# Parchetul Tribunalului București actualizează informațiile despre averea fostului primar din Bradu

Informațiile privitoare la sechestrul pe bunurile fostului primar din Bradu, Florin Frătică, actualizate. Procurorii Parchetului Tribunalului București au decis, recent, să solicite noi informații, față de averea lui Frătică, în dosarul în care, acesta, a stat la ”beciul domnesc” peste o jumătate de an.
Poliţiştii au făcut, în 2015, 146 de percheziţii în Argeş, Bucureşti şi alte 10 judeţe, fiind vizate 90 de persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune în domeniile IT şi construcţii, cu un prejudiciu de 30 milioane de euro. Primarul (atunci) Florin Frătică, de la Bradu, a fost ridicat de pe stradă de către anchetatori și dus la locuința sa, unde s-a făcut percheziție. Acesta a fost apoi dus la audieri la București, la sediul IGPR. Poliţiştii au pus, atunci, în executare 90 de mandate de aducere, anchetatorii stabilind, în urma audierilor, în multe cazuri, măsuri preventive în cazul suspecţilor.
În dosar au fost vizaţi reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale care, în perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
Prejudiciul produs bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30 de milioane de euro.

Actualizarea poate însemna apropierea trimiterii în judecată

Ținând cont de vechimea dosarului format, acesta existând încă din anul 2015, este foarte posibil ca noile informații cerute să fie premergătoare trimiterii către  instanță.
Reamintim că fostul edil șef din Bradu a stat aproape șapte luni în arest, timp în care, prin celula sa, au trecut nume celebre: Radu Mazăre, Marian Vanghelie ș.a.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea