Curtea de Apel București începe judecarea apelului în dosarul „Hexi Pharma”

# Conform deciziei primei instanţei, compania a fost obligată să plătească despăgubiri către mai multe spitale din Argeș
Pe 27 iunie, la Curtea de Apel București începe judecarea apelului în dosarul „Hexi Pharma”. În urma hotărârii instanței de fond, Flori Dinu, directorul general al companiei, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare, iar Mihail Leva, directorul de producție, a primit 3 ani și 8 luni de închisoare. Tribunalul Bucureşti a dispus ca Hexi Pharma să fie condamnată la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane de lei, pentru că a vândut dezinfectanți diluați spitalelor din România. Compania trebuie să plătească un prejudiciu de aproximativ 125 milioane lei, reprezentând contravaloarea produselor biocide neconforme achiziţionate de sute de spitale din ţară. La nivelul județului Argeș, 14 unități sanitare au avut derulate contracte cu Hexi Pharma.
Conform deciziei instanţei de fond,  compania a fost obligată să plătească 89 milioane lei către 128 de spitale, constituite părţi civile în dosar. În Argeș, dacă hotărârea rămâne definitivă, vor primi despăgubiri 7 unități medicale, care s-au constituit ca părți civile.
# Muntenia Medical Competences - 398.623,00 lei
# Serviciul de Ambulanță Județean Argeș - 184.132,47 lei
# Spitalul Pneumoftiziologie Leordeni - 25.292,64 lei
# Spitalul Județean de Urgență Pitești - 1.334.520,55 lei
# Spitalul Orășenesc Regele Carol I Costești - 346.144,35 lei
# Spitalul Orășenesc Sf. Spiridon Mioveni – 11.104,40 lei
# Spitalul Pneumoftiziologie Sf. Andrei Valea Iașului - 190.331,25 lei
De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis confiscarea sumei de 36 milioane lei de la Hexi Parma, bani obţinuți de companie de la 205 spitale de stat şi private din ţară, care nu s-au constituit părţi civile în dosar. În Argeș, pe această listă se află alte 7 unități medicale.
În martie 2017, compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune (dintre care şapte având consecinţe deosebit de grave), uz de fals (61 de acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.
Au mai fost cercetați directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale) şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, precum şi Mihai Leva, şef de producţie al companiei, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 de acte materiale) şi complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.
Procurorii susţineau că, în perioada 1 iunie 2010 - 16 mai 2016, Hexi Pharma a indus în eroare reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare “prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii”, referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziţie de produse biocide şi pricinuindu-le o pagubă.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea