După ce a pierdut, în primă instanță, la Popești, procesul cu Primăria și Consiliul Local, nepotul fostului primar a făcut recurs

La Popești, este pe cale să înceapă o nouă luptă, un nou proces. De fapt, este doar o continuare a luptei vechi, pentru că nepotul fostului primar, administrator al unei societăți cu profil agricol, a formulat, la Curtea de Apel, recurs, pentru procesul pe care l-a pierdut, la Tribunal, cu instituția sus-amintită.
Așa cum am mai scris, disensiunile au început în urma unui control al Curții de Conturi, care a descoperit nereguli privitoare la contractele de arendă, la modul de înregistrare al acestora.
Pentru a se conforma, Consiliul Local Popești a adoptat o Hotărâre, la sfârșitul anului trecut, în care modalitatea de înregistrare a contractelor de arendă este, foarte clar, stabilită. De ce? Pentru că, după venirea noii echipe de conducere din primărie, s-a constatat că unele astfel de documente aveau, în spate, acte neconforme, copii după buletinele altor persoane, unele erau nesemnate. Și, mai grav, s-a descoperit că erau accesate fonduri APIA pentru terenuri lucrate în altă parte, decât cele declarate. Primăria Popești a dovedit, luînd această măsură, că e un bun administrator, că lucrează în folosul oamenilor, chiar dacă, pentru moment, măsura ridică unele nemulțumiri.
Unul dintre arendașii din Popești, Țârcomnicu Teodor Aurelian, reprezentant al firmei S.C. AGRO IDEAL CONCEPT S.R.L., a încercat, la Tribunalul Argeș, să anuleze actul respectiv, adică Hotărârea emisă de autoritățile locale. Trebuie, aici, precizat faptul că acest domn Țârcomnicu Aurelian este chiar nepotul fostului primar, Mircea Barbu. Primar în mandatul căruia se putea...
Primăria Popești, prin oficialii săi, s-a apărat, menționând, către instanță, neregulile descoperite. Registrele agricole cu pricina, au susținut aceștia, nu au fost întocmite și operate tocmai pentru a nu putea fi verificate aceste contracte de arendă. Pentru că, la o verificare atentă, s-ar fi observat că nu există, de multe ori, o corespondență reală între tarlaua și parcela înregistrată la APIA, cu blocul fizic, adică cu terenul cultivat, efectiv. Iar pentru intrarea în legalitate, e deranj mare, în special în curtea  acestor firme care lucrează terenurile, dar care încasează și subvențiile.  Instanța,  de la primul termen, în data de 22 martie 2019, emite Hotărârea nr. 222/2019, în care: ”Respinge acțiunea în contencios administrativ. Respinge cererea de suspendare a executării actului administrativ atacat...”

Hotărârea care arată că Primăria are dreptate, a fost atacată la Curtea de Apel

Desigur, hotărârea nu este definitivă, putând  fi atacată cu recurs, la Curtea de Apel. Ceea ce s-a și întâmplat: pe data de 6 mai 2019, reclamantul Țârcomnicu Teodor Aurelian, atât în nume propriu, cât și prin firma sa, Agro Ideal Concept, SRL, reclamând și solicitând anularea aceluiași act, și anume Hotărârea de Consiliu Local 57 din 2018, dar și suspendarea efectelor produise de aceasta. Încă nu s-a stabilit primul termen.
Contactat telefonic, edilul-șef din Popești, Mihai Ion, ne-a explicat:
”Da, am luat, și eu, la cunoștință de recursul formulat de domnul administrator al firmei. Ne vom judeca, în continuare, pentru că nu este nimic altceva de făcut. Avem, zic eu, de partea noastră, atât dreptatea, cât și legea. La Primărie, nu poți să eliberezi acte care nu au legătură cu realitatea din teren. Iar când vorbim de atragerea de fonduri europene, strictețea, exactitatea trebuie să fie cu atât mai mari. Este mai greu acum, însă, dacă reparăm ceea ce trebuia reparat de mulți ani, oamenii vor fi mulțumiți, pentru că intrăm, cu toții, în normalitate, în legalitate.”

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea