Primarii de la Albota și Bascov, citați în dosarul fostului patron de la „Atac de Argeș”

# În primă instanță, Florin Paraschivescu (foto) a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj

Judecătoria Pitești l-a condamnat, pe 21 noiembrie, pe Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”. Acesta a primit şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Sentinţa nu a fost definitivă, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Pitești. Instanța a stabilit ca la termenul din 14 iunie să fie citați Ion Dumitru, primarul de la Albota, parte civilă în dosar, și Gheorghe Stancu, edilul de la Bascov, care este parte vătămată în aceeași cauză. De asemenea, în dosar urmează să fie audiați mai mulți martori.

Istoricul procesului

În februarie 2016, Paraschivescu a fost trimis în judecată pentru că ar fi şantajat mai mulți primari PSD din Argeș. Este vorba despre primarii de la Mioveni – Ion Georgescu, Albota – Ion Dumitru şi Bascov – Gheorghe Stancu. Inculpatul e acuzat că a șantajat-o și pe Argentina Culcuş, în acea perioadă directorul Centrului Cultural Mioveni, dar și pe Benone Lazăr, patronul companiei de transport – International Lazăr Company.
Judecătoria Pitești l-a condamnat pe Paraschivescu la o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru infracţiunea de şantaj şi interzicerea dreptului de a comunica cu persoanele vătămate pentru 5 ani după executarea pedepsei de privare de libertate. Pedeapsa se cumulează însă cu alta, de doi ani şi 8 luni, rezultând o condamnare de  6 ani şi 8 luni de închisoare.
Instanța l-a obligat pe Florin Paraschivescu şi la plata de daune morale. Acesta va plăti câte 50.000 lei primarilor de la Mioveni și de la Albota și 10.000 lei Argentinei Culcuş, fost director al Centrului Cultural Mioveni.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea