Petrecere de o zi și o noapte la Hârsești, de ziua comunei

Duminica trecută a avut loc cea de-a șasea ediţie a Sărbătorii Căluşului – Rusaliile la Hârseşti. Ziua comunei Hârseşti este sărbătorită chiar în Duminica Rusaliilor, pe terenul din spatele Căminului Cultural și Primăriei, iar sărbătoarea organizată de primarul Ion Moloiu, aflat la al doilea mandat, a fost, și de această dată, una pe măsura aşteptărilor. Sute de localnici, dar şi oameni din comunele învecinate, au fost prezenţi la marele eveniment, în acest an împlinindu-se şi 395 de ani de atestare documentară a localităţii. La eveniment au fost prezente numeroase personalități, semn al prețuirii de care se bucură, atât localitatea, cât și echipa de conducere. Printre aceștia s-au numărat: Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mânzână, vicepreședinte, Cristina Stocheci - senator, Simona Bucura Oprescu,  Cătălin Rădulescu și Radu Vasilică - deputați, Adrian Bughiu – subprefect, consilieri județeni, oameni de afaceri. Nu au lipsit numeroși primari de comună, viceprimari, colegi din administrațiile locale.
Programul manifestărilor de anul acesta a fost unul plin, iată numai câteva dintre acestea:
# Decernarea diplomelor de longevitate şi fidelitate în căsnicie
# Spectacol folcloric de muzică şi joc popular susţinut de:
- Formaţia de dansuri populare „Doruri de câmpie”, Formaţia de căluşari și Grupul folcloric ”Dorulețul de câmpie” , toate aparținând Căminului Cultural Hârseşti;
- Formaţiile de căluşari şi ansamblurile de joc popular invitate din Argeș și Olt, respectiv din localităţile: Costeşti, Stolnici, Bîrla, Coloneşti, Optaşi, Corbu.
# Invitați speciali au fost  cunoscuții interpreți ai foloclorului românesc: Ioana Modan-Cornea (fiică a comunei), Nicolae Datcu, Elena Sima, Gheorghe Turda, Creola Stanciu

Un spectacol remarcabil a fost susținut de  artiștii de la Doina Cârcinovului – din Priboieni, dar și de Ansamblul ”Dorul” – din Pitești
Gazda reușitului eveniment “Sărbătoarea Căluşului – Rusaliile la Hârseşti” a fost Ionel Moloiu, unul dintre cei mai tineri primari din judeţ, acesta făcând echipă bună cu viceprimarul Marian Turcea și având, ca de obicei, sprijinul total al directoarei căminului cultural, Loredana Costache, activist cultural de renume. Aceasta a moderat întregul eveniment alături de Constantin Pașol, o voce cunoscută întregului județ, de la radio.
Întreg Consiliul Local a fost alături de echipa de conducere a Primăriei, consilierii participând activ la inițiativele menționate.
“Odată cu această ediţie a «Sărbătorii căluşului – Rusaliile la Hârseşti» marcăm 395 de ani de la atestarea localităţii noastre. Prin această manifestare păstrăm în lada de zestre tradiţia populară şi, în acelaşi timp, le oferim harnicilor noştri consăteni posibilitatea de a petrece împreună de ziua comunei. Cu acest prilej le doresc consătenilor mei multă sănătate şi să fie aproape de Primărie şi de Consiliul Local. Să fie alături de autorităţile locale la bine, dar şi la greu”, a spus primarul comunei Hârsești, Ionel Moloiu.
Petrecerea s-a bucurat de vreme bună, sute de oameni fiind prezenți. Nu au lipsit micii, berea, băuturile răcoritoare și înghețata. Copiii nu s-au plictisit nici ei deloc, având la dispoziție locuri de joacă special amenajate și multe alte atracții.
Spectacolul, reușit, aplaudat îndelung, s-a încheiat, târziu, în noapte, cu un superb spectacol de artificii. Petrecerea a continuat, însă, până în zorii zilei următoare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea