Trei urși împușcați de vânătorii Direcției Silvice Argeș, în 2019

# Un al patrulea urs urmează să fie vânat în zona Berevoești

În Argeș, urșii s-au înmulțit semnificativ după ce în urmă cu câțiva ani a fost interzisă vânătoarea acestora. Astfel se face că, în județ, trăiesc, conform datelor oficiale, peste 1100 de urși deși efectivul optim al acestora ar trebui să fie de doar 280. Mai precis, sunt de patru ori mai mulți. Așa se justifică și numărul mare de pagube create de aceștia în ultimii ani.

În acest an, Direcția Silvică Argeș a primit autorizație de recoltare pentru 4 urși. Au fost împușcați până în prezent doar trei: doi în Arefu și unul în zona Corbi – Nucșoara. Urmează să fie împușcat și ursul care a creat mai multe probleme în zona Berevoești. Este vorba despre exemplarul care a atacat, pe 9 aprilie, un pădurar, în timp ce acesta participa la o activitate de marcare a copacilor în zona Berevoești. De asemenea, același animal ar fi făcut ravagii în gospodăriile oamenilor.
Armand Chiriloiu: „Dacă nu se schimbă legislația, ne mănâncă ursul cu totul”
Pe 16 iunie, Direcția Silvică Argeș a obținut o autorizație de recoltare a doi urși, care au creat mai multe pagube pe raza localităților Arefu și Berevoești. Miercuri noaptea, pe 18 iunie, un urs a fost împușcat de vânători la Căpățânenii Pământeni – comuna Arefu. Vânătorii l-au prins, pe ursul de circa 180 de kg, chiar când era pe cale să dea atacul într-o gospodărie.
”Ultima dată, am cerut recoltarea a 7 exemplare, ni s-a dat doar pentru doi: unul la Arefu și altul la Berevoești. Dacă nu se schimbă legislația ne mănâncă ursul cu cu totul.”, a precizat Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș.
Mihai Biță

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea