Președinta Tribunalului Argeș condamnă derapajele membrilor CSM împotriva Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Mai multe voci importante din magistratura s-au ridicat împotriva persoanelor din Consiliul Superior al Magistraturii care boicotează ședintele Plenului în care trebuie să fie validată procuroarea Adina Florea la șefia Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Deși aceasta trebuia să fie validată în ședința din 24 iunie, a fost a doua oară când plenul s-a amânat din lipsă de cvorum.  Urmează ca validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie să fie făcută la ședința de luni, 1 iulie.

Judecătoarea Mariana Vârgă: „Cei care comit acest sabotaj împotriva statului să meargă acasă!”

Decizia membrilor CSM de a nu lua parte la ședința din 24 iunie a fost aspru criticată atât de procurori cât și de judecători. Este și cazul judecătoarei Mariana Vârgă, președintele Tribunalului Argeș, care a precizat pentru luju.ro că "Membrii CSM refuză să-și exercite atribuțiile statale din fișa postului".
”Noi, judecătorii, nu trebuie să fim captivii membrilor CSM care refuză să-și exercite atribuțiile statale, constituționale! CSM este o structură de Stat, nu formațiune politică! Boicotarea activității este un abuz, prin omisiunea exercitării atribuțiilor, care pune în pericol securitatea națională prin obstrucționarea activității SIIJ (n.r. Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție)! Această SIIJ a fost declarată constituțională pentru funcționarea Statului Român. De aceea este obligatorie. Cei care comit acest sabotaj împotriva statului să meargă acasă!”, a precizat judecatoarea Mariana Vârgă, președintele Tribunalului Argeș, pentru Lumea Justitiei.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea