Inculpații din dosarul „Cheresteaua” își joacă ultima carte: protocoalele Parchet - SRI

În dosarul „Cheresteaua”, în care sunt cercetați  Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris, alături de o parte din membrii familiei, angajaţii societății sale sau mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului, se cer în continuare Parchetului Tribunalului Argeș informații despre protocoalele SRI. Subiectul privind protocoalele încheiate între SRI și Parchet a fost adus în discuție în procesul de la Tribunalul Argeș încă de la termenul din 19 februarie. În luna mai, procurorii au comunicat instanței mai multe documente, dar apărătorii inculpaților au solicitat imediat completarea acestora. La ultimul  termen al procesului, din data de 14 iunie, judecătorul Tribunalului a admis cererea de completare.

„Admite în parte cererea de completare a relaţiilor comunicate instanței de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş prin adresa nr. 1163/P/2011 din data de 06.05.2019, sens în care revine cu adresă către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, pentru: 1. A preciza în concret în ce a constat din partea SRI asigurarea îndeplinirii atribuţiilor ce-i revin conform art. 3 litera e) din Protocolul 750/04.02.2009 cu privire la punerea în aplicare a actelor de autorizare emise conform art. 91/1 - 91/5 Cod procedură penală. 2.
Cu referire la răspunsul de la pct. nr. 3 din adresa nr. 1163/P/2011 din data de 06.05.2019, să depună la dosar toată corespondenţa la care se face referire la acest punct, urmând ca, în prealabil, să fie declasificată. 3.
Cu referire la răspunsul de la pct. nr. 4 din adresa nr. 1163/P/2011 din data de 06.05.2019, să precizeze dacă a existat un plan comun de acțiune Parchet – SRI, dacă Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a comunicat modul de valorificare a informaţiilor către SRI şi, respectiv, dacă SRI, în baza art. 15 din Protocol, a comunicat informaţii către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. 4.
Să precizeze în concret în ce a constat sprijinul tehnic al SRI, dacă interceptările în cauza penală nr. 1163/P/2011 au fost efectuate de către angajaţii SRI conform art. 33 din Protocol, respectiv dacă filmările video existente la dosar şi la care se face referire la punctul şase din răspuns, au fost efectuate de către ofiţerii SRI”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș, din 14 iunie.

Avocații inculpaților, adrese către SRI

De asemenea, avocații inculpaților au luat la întrebări reprezentanții SRI privind implicarea acestora în dosar.
„Admite cererea de emitere a unei adrese către S.R.I., formulată de avocat Ştefan Cristian, sens în care emite adresă către S.R.I. pentru a ne comunica dacă: 1. În cauza penală nr. 1163/P/2011 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat interceptări și în ce a constat, în concret, sprijinul tehnic acordat; 2. Dacă în cauza respectivă interceptările au fost efectiv realizate de S.R.I. şi transmise în formă brută către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, 3. Dacă interceptările respective au fost transcrise în formă brută de către S.R.I., dacă interceptările au avut un sprijin tehnic, inclusiv prin deblocarea semnalului şi transmiterea acestuia către un alt organ, cu solicitarea ca toate informațiile furnizate să fie înaintate instanței în formă declasificată.”, se mai arată în hotărârea instanței.
Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 10 septembrie.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea