Începe judecarea în mega dosarul de corupție de la Spitalul Județean

# 50 de inculpați în dosarul șpăgilor pentru adeverințe medicale
Dosar de corupție la Spitalul Județean de Urgență Pitești, cu 50 de inculpați! Cinci medici argeșeni, mai mulți angajați din sistemul sanitar și peste 30 de pacienți ai Spitalului Județean sunt printre inculpați. Aceștia au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș la începutul lui 2019. Pe 31 mai, instanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis. Urmează să se stabilească, pe fond, primul termen de judecată al procesului.
Este vorba despre dosarul şpăgilor pentru adeverinţe medicale de la Spitalul Județean! Întreaga poveste a ieşit la iveală în septembrie 2017, când la Casa Județeană de Pensii Argeș au ajuns nişte dosare de pensionare pe caz de boală care păreau în neregulă. S-a cerut verificarea înscrisurilor medicale. În urma controlului a rezultat că niciunul dintre documente nu era înregistrat în baza de date a spitalului sau în evidența medicilor a căror parafă se afla aplicată pe documente. În octombrie 2017, conducerea spitalului a formulat un denunț penal.
Anchetatorii au continuat cercetările, la scurt timp fiind vizați și primii suspecți: două infirmiere şi o îngrijitoare de la Spitalul Judeţean Argeș. Acestea sunt acuzate că ar fi ajutat mai multe persoane să obţină în mod ilegal concedii medicale şi să întocmească dosare de pensionare pe caz de boală. Suspiciunile s-au extins și asupra unor medici și angajați de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. De asemenea, în dosar sunt cercetați și alți medici din afara Spitalului. În cele din urmă, 50 de inculpați au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș.

O infirmieră și un medic, concediați de Spitalul Județean Argeș

Daniela Moca, la momentul faptelor infirmieră în cadrul Spitalului Județean Argeș, este inculpata acuzată de cele mai multe infracțiuni în dosar: trafic de influență în formă continuată, uz de fals în formă continuată, complicitate la înșelăciune, complicitate la tentativă de înșelăciune, instigare la fals intelectual în formă continuată, instigare la abuz în serviciu. Aceasta obținea pentru pacienții săi documente fictive în schimbul remiterii unor sume de bani și alte foloase materiale. Procurorii susțin că infirmiera a instigat mai mulți doctori din Argeș ca să o ajute.
Mergând pe fir, ancheta procurorilor a ajuns și la medicul primar medicină de urgenţă Nicoleta Nistor. Aceasta este acuzată de abuz în serviciu și fals intelectual. Doctorița ar fi efectuat, în registrele electronice de prezentare la UPU, circa 68 de foi de prezentare la Urgențe. Un număr de 24 de pacienți ar fi beneficiat de concedii medicale întocmite în fals. În acest mod, se pare că medicul a dat cu piciorul unei cariere de peste 19 ani la Spitalul Județean. Doctorița Nistor și infirmiera Moca au fost chiar concediate de conducerea unității sanitare

Doctorița a câștigat în instanță repunerea în funcție. Spitalul Județean a făcut apel

Nicoleta Nistor (foto) a contestat însă în instanţă decizia de concediere, iar judecătorii Tribunalului Argeş, într-o primă fază, i-au dat câştig de cauză. „Admite cererea. Dispune repunerea petentei pe funcţia anterior concedierii ca fiind medic primar în specialitatea medicină de urgenţă în cadrul Spitalului de Urgenţă Piteşti”.  Decizia instanţei nu a fost definitivă, ea fiind atacată cu apel de juriștii Spitalului Județean. Curtea de Apel Pitești urmează să decidă dacă  doctorița poate să se întoarcă la muncă în cadrul unității medicale.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea