Dacă nu vorbeşti de “Primul Ghiozdan” nu eşti în trend

# Iniţiativele conducerii PSD a judeţului – stopate la intrarea în şcoli de prefect şi de inspectorul şcolar general ca mirosind a politic # Bătălia numită “Primul Ghiozdan” va continua în justiţie. „Primul Ghiozdan”, program propus de Consiliul Judeţean Argeş, a devenit, de fapt, numele unei bătălii politice fără precedent. După ce au fost mii de replici între Gabriel Bratu şi preşedintele CJ Argeş,

Constantin Nicolescu, conferinţe interminabile la toate partidele şi instituţiile implicate în acest program, prefectul Gogu Davidescu a încheiat toate scandalurile, atacând în contecios hotărârea de a se da ghiozdane pentru fiecare copil care intră anul acesta în clasa I. Dar bătălia nu se opreşte aici, ca şi cum am avea de toate, mai puţin ghiozdane. Toate taberele politice nu mai discută decât despre ghiozdane, chiar şi în autobuze se discută despre ghiozdane. Iată cum a decurs    scandalul „Primul Ghiozdan” săptămâna trecută:

Luni 05.09.2011

 

Consiliul Judeţean Argeş primeşte înştiinţarea de la tribunal, înştiinţare prin care se anunţă că hotărârea cu privire la „Primul Ghiozdan” este atacată de către Prefectura Argeş, deci acest program nu mai poate continua cu finanţare din bugetul CJ. Se pun cap la cap toate variantele şi se ajunge la concluzia că nu se va renunţa la acest program ca la o bătălie pierdută şi se va face pe bani din buzunăraşele consilierilor judeţeni.

Marţi 06.09.2011

La şedinţa săptămânală organizată de CJ, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Argeş, Simona Bucura şi Florin Tecău, anunţă că s-a hotărât la nivelul conducerii ca fiecare consilier judeţean să-şi doneze indemnizaţia pe o perioadă de patru luni pentru a se putea continua acest program. Florin Tecău, întrebat de ce ţin morţiş să continue acest program, a răspuns că ar fi promis la câţiva primari că va face acest program şi aceştia la rândul lor au promis prin comune.
Tot marţi, Partidul Conservator invadează adresele de mail ale redacţiilor din judeţ cu un comunicat de presă, iar oamenii de la butoane îl dau de două ori, pentru a fi siguri că îl primim, prin care preşedintele partidului, domnul Cornel Lazăr, ne arată că este foarte deranjat de atitudinea domnului prefect şi tupeul acestuia de a contesta hotărârea cu primul ghiozdan, Cornel Lazăr nu uită să ne amintească şi de problema cu referendumul. Nu asta e partea frumoasă a comunicatului, comunicat care seamănă din ce în ce mai mult cu cele primite de la PNL, partenerii de alianţă ai PC-ului, ci faptul că domnul Lazăr ţine să precizeze: „ În două situaţii, puterea a blocat iniţiative ale Consiliului Judeţean doar pentru că la putere aici, în judeţ, se află o altă structură politică. PSD şi Alianţa PNL-PC au majoritatea în Consiliul Judeţean şi au vrut să ajute mii de oameni cu programul „Primul Ghiozdan”.  Cred că aţi înţeles ce a spus domnul Lazăr, că la CJ Argeş, majoritatea este formată din PSD şi Alianţa PNL-PC. Domnul Lazăr a venit la conducerea PC-ului, după ce s-au ales consilierii judeţeni. Probabil că dânsul nu ştie, sau a uitat că partidul pe care îl conduce nu are nici măcar un consilier judeţean. Domnule Lazăr, la CJ Argeş, PSD-ul are majoritate confortabilă, fără alianţa dumneavoastră!
Tot marţi, la conferinţa de la Inspectoratul Şcolar, Gabriel Batu, râde cu lacrimi când aude de propunerea conducerii CJ Argeş şi spune: „ Suntem ca într-un film prost. E ca şi cum ar fi rezolvate toate problemele judeţului şi a mai rămas de rezolvat doar problema ghiozdanelor.”

Miercuri 07.09.2011

La vizita făcută de Ponta la Fabrica de Magiun de la Topoloveni, se discută... de ghiozdane. Gheorghiţă Boţârcă, primarul oraşului Topoloveni: „Domnul Nicolescu joacă toci cu prefectul, pe ghiozdane.”
Tot miercuri, la şedinţa CJ, consilierii judeţeni îşi donează indemnizaţiile pe patru luni. Consilierii PSD şi PNL, le donează pentru ghiozdane, iar cei de la PDL, le donează fundaţiei condusă de Mircea Andrei.

Joi 08.09.2011

Conferinţa  săptămânală de la PSD, conferinţă susţinută de Constantin Nicolescu, are acelaşi subiect, adică ghiozdanele. Acesta anunţă că programul se va face, chiar dacă adversarii politici au făcut tot posibilul pentru a împiedica realizarea acestuia. “Ghiozdanele pentru copiii de clasa I nu vor mai fi date prin Consiliul Judeţean, ci printr-o biserică şi vor avea înăuntru, pe lângă rechizite, listele cu consilierii USL”; spune Constantin Nicolescu.
Tot joi, la şedinţa cu directorii de şcoli, Gabriel Bratu le-a  pus în vedere acestora să nu primească în şcoli ghiozdane cu sigle şi să nu accepte campaniile electorale de niciun fel în interiorul unităţii.
Tot joi, domnul prefect, Gheorghe Davidescu, a trimis prin revocare şi hotărârea prin care aceste ghiozdane sunt împărţite de autorităţile locale.  „Consiliul Judeţean Argeş şi-a depăşit iar competenţele. Nu are dreptul să impună primarilor şi consilierilor să împartă ghiozdane. Am trimis-o spre revocare pentru că deja se află atacată în contencios hotărârea care vizează atribuirea celor 6.000 de ghiozdane gratuit, motiv pentru care nu mai avea rost să ajung şi cu aceasta în instanţă”, declară prefectul de Argeş. Liliana COSTACHE

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea