ZILELE ORAȘULUI MIOVENI

# Trei zile pline cu evenimente sportive, culturale, expoziții, festivități de premiere

Au fost, în acest sfârșit de săptămână, Zilele orașului Mioveni, orașul constructorilor de mașini. Trei zile pline, pregătite de mult timp, în care implicarea organizatorilor s-a văzut în fiecare minut, la fiecare eveniment. Vineri, 28 iunie, la Centrul Cultural  Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor orașului, în acest an împlinindu-se 534 ani de la prima atestare documentară a localității. Au urcat pe scenă, pentru a transmite mesaje de ziua orașului, Ion Georgescu, edilul orașului, prefectul Emilian Dragnea, președintele CJ Argeș - Dan Manu (care i-a înmânat primarului Georgescu o plachetă de excelență pentru întreaga activitate), deputatul Simona Bucura Oprescu, senatorul Șerban Valeca, deputații Nicolae Velcea și Radu Vasilică, președintele Asociației Comunelor din România Filiala Argeș - Ion Dumitru, Secretarul de Stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Nicolae Tudose, dar și reprezentanți ai delegațiilor din orașele înfrățite cu Mioveniul(Republica Moldova și Bulgaria).
Un moment plin de emoție a fost acela de înmânare a  Plachetei de Onoare de către reprezentantul Consiliului Europei - dl. Ferenc András Kalmár. Trebuie menționat  că “Placheta de Onoare” se acordă acelor colectivităţi teritoriale care în anii anteriori au obţinut Diploma și Drapelul Europei ca semn de apreciere a activităţii depuse în slujba propagării ideii unităţii europene.
Evenimentul a continuat cu un program artistic susținut de către cursanții Centrului Cultural Mioveni.
De la ora 13.00, în centrul civic al orașului a avut loc o ceremonie dedicată Zilei Drapelului Național și înmânarii Plachetei  de Onoare a Consiliului Europei, care a cuprins, printre altele,  și o paradă militară, dispozitivul de defilare fiind format din plutoane reprezentative ale Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă "Mihai Viteazul", Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgenă Argeș, Fanfara Judeţeană „Constantin Brâncoveanu” din Vâlcea și Penitenciarul Mioveni.
De asemenea, în centrul civic a avut loc o expoziție tehnică de intervenție M.A.I.
Tot vineri, de la ora 19.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural, a avut loc premierea tinerilor ce își serbează majoratul în acest an.
Iubitorii fotbalului au fost  așteptați de la ora 16.00, pe Stadionul orășenesc Mioveni, la Gala Fotbalului Județean Argeș, unde a avut loc - Finala Juniori C : ACS LTCM Mioveni – CS SPORTING Pitești, dar și Finala Cupei României, faza pe județul Argeș : CS REAL BRADU – CS RUCĂR , de la ora 18.00.
De la ora 20.00 s-au desfășurat Festivitățile de premiere a laureatelor tuturor competițiilor organizate de AJF Argeș în ediția de campionat 2018 – 2019.
Seara s-a încheiat cu un concert excepțional al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea și Paula Seling – susținut în aer liber în Centrul Civic al orașului, de la ora 20.00.

 

Sâmbătă - concerte Anna Lesko și Smiley

Programul zilei de sâmbătă, 29 iunie, a început cu Sfânta Liturghie în cinstea Sf. Apostoli Petru și Pavel (Catedrala Sf. „Apostoli Petru și Pavel Mioveni”). Apoi, după ora 10, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, alături de Clubul de Șah "Noul Regat" Pitești, Centrul Cultural și Primăria orașului Mioveni au organizat prima ediție a “Cupei Zilele Orașului Mioveni” la Șah.
Competitia se află în calendarul oficial al Federației Române de Șah și s-a desfășurat la fostul sediul al Centrului Cultural (lângă Poliția Locală).
Seara a început cu un spectacol cu trupele de dans de la Casa de Cultură a Sindicatelor și Mioveni, elevii de la Clubul Copiilor Mioveni și cursanții Centrului Cultural Mioveni. Au urmat două concerte incendiare:  Anna Lesko și, după căderea nopții, Smiley

Duminică - Taraful din Clejani

Duminică, în ultima zi, manifestările au început, ca și în zilele precedente, de dimineață:
La ora 09.00 - Cursa Mioveniului the Holy Color - Centrul Civic
În ultima zi din cele trei, a fost rândul iubitorilor de muzică populară. Aceștia au fost răsfățați, la propriu, cu: un spectacol susținut de ansamblurile Centrului Cultural Mioveni, apoi urmând un concert Cristina Turcu-Preda. În final,  concert Viorica, Ioniță și Taraful din Clejani
Seara, distracția și voia bună au continuat cu un spectacol susținut de  Adda & Band.
Trei zile pline de evenimente, trei zile pregătite cu muncă, pregătite cu atenție. Felicitări organizatorilor!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea