Liberalul Adrian Moisescu a fost repus, în drepturi, de instanță, ca șef serviciu la Apele Române

# Acesta va primi și banii din urmă, până la zi
Fostul șef al ABAAV (Administrația Bazinală Argeș-Vedea), liberalul Adrian Moisescu, a câștigat o primă luptă cu instituția pe care a condus-o.  Acesta, în timp ce se afla în concediu de odihnă, a criticat, la o conferință de presă a partidului (PNL), (in)calificarea foștilor (și actualilor șefi). Critică pentru care, la venirea din concediu, a fost dat afară din serviciu.
La acea conferință de presă, Adrian Moisescu, a afirmat  că șeful Apelor Române (ANAR) conduce instituția fără să aibă pregătirea necesară. De altfel, șeful ANAR, Victor Sandu, a candidat la concursul pentru postul de director al ABAAV, unde l-a avut ca adversar pe Moisescu. Moisescu  l-a contestat puternic, iar candidatura lui Sandu a fost respinsă.
Instanța a decis, vineri, ca Moisescu să fie repus în drepturile anterioare, cu plata despăgubirilor salariale, până la zi.
”Admite excepția prescripției dreptului de aplicare a sancțiunii. Anulează decizia nr. 622/15.11.2018 emisa de intimată. Dispune reintegrarea contestatorului in funcția deținută anterior concedierii si obligă intimata la plata unei despăgubiri egale cu drepturile salariale de care ar fi beneficiat, până la data reintegrării efective, drepturi majorate, indexate la care să se adauge dobândă legală. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată. Cu apel în 10 zile de la comunicare, ce va fi depus la Tribunalul Argeş. Pronunțată azi 28.06.2019, la Tribunalul Argeş, Secţia pentru Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, soluția urmând a fi pusă la dispoziția părților prin mijlocirea grefei.”

Moisescu: „Este o hotărâre normală”

Hotărârea nu este definitivă, dar stabilește o direcție importantă, direcție greu de deturnat de juriștii ABAAV.
Contactat telefonic, Adrian Moisescu ne-a declarat:
”Este o hotărâre pe care o consider normală. Nu am adus nici un prejudiciu grav instituției, aceasta fiind motivarea deciziei mele de concediere. Am comentat, atunci, pe marginea calificării anumitor persoane. Cei care dețin, vremelnic, puterea, s-au comportat, iată, ca și când ar fi moștenit această instituție, și au acționat ca atare. Justiția, însă, a fost de altă părere…”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea