Procesul dintre Primăria Mioveni și firma familiei deputatului Rădulescu va ajunge la Înalta Curte

# Concordia Con. Strade a fost obligată de instanțele argeșene la plata a 700.000 de lei, despăgubiri pentru o lucrare de asfaltare în Mioveni

Procesul dintre Primăria Mioveni și Concordia Con. Strade, firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu, va ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție. Este vorba despre despăgubirile de circa 700.000 lei pe care trebuie să le plătească societatea reprezentată de Corneliu Rădulescu, fratele parlamentarului, către administrația de a Mioveni ca urmare a unei lucrări de asfaltare, care nu ar fi fost realizată corespunzător.

Tribunalul Specializat Argeș: „Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 698.633,96 lei”

Pe 22 noiembrie 2018, Tribunalul Specializat Argeș a stabilit ca firma Concordia Con. Strade să plătească contravaloarea lucrării de asfaltare „Legătură str. Părăști cu str. Dinicu Golescu din Mioveni”.
„Admite în parte cererea. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 698.633,96lei. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 9.426 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând contravaloare taxă de timbru şi onorariu expert. Cu apel în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în soluția Tribunalului Specializat Argeș.

Curtea de Apel Pitești: „Respinge apelul ca nefondat”

Reprezentanții societății au făcut apel, dar decizia a rămas neschimbată. „Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Pitești, din data de 2 aprilie.
În cele din urmă, Concordia Con. Strade  nu s-a conformat cu hotărârile instanțelor argeșene și a depus recurs pe 22 mai. Urmează ca Înalta Curte de Casație și Justiție să dea soluția finală în dosar.

Asfaltarea s-a deteriorat la cinci luni de la recepția lucrării

Totul a început în anul 2011, când societatea Concordia Con. Strade, reprezentată legal de Corneliu Rădulescu, fratele deputatului Cătălin Rădulescu, şi-a adjudecat o licitaţie ce viza asfaltarea unor străzi din Mioveni. Valoarea totală a lucrărilor era de peste 1,3 milioane lei, fără TVA. Firma a realizat lucrarea de asfaltare la Mioveni în 2012. Doar că după cinci luni de la recepția lucrării „Legătură str. Părăști cu str. Dinicu Golescu din Mioveni”, o parte din artera de circulație a început să cedeze.
„Drumul Legătură str. Părăști cu str. Dinicu Golescu a cedat pe anumite porțiuni, în stratul de asfalt apărând fisuri, șanțuri, cu o adâncime de până la 5 cm. Trotuarul a căzut fiind defectuos executat, geigerele pluviale și capacele de canalizare s-au desprins din asfalt, unele sfărâmându-se la câteva luni de la recepția lucrărilor”, se arată într-un raportul publicat de Primăria Mioveni în instanță.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea