Incredibil! Deși a fost lovit în cap cu o crosă de golf, polițistul motociclist și-a retras plângerea

# Agresorii, condamnați doar la 6 luni de închisoare pentru tulburarea liniștii și ordinii publice # Șicanările provocate de romi în trafic - două cazuri grave în Argeș pe parcursul a 2 ani! Polițistul a fost protejat de casca de la motocicletă, în schimb un om de afaceri din Curtea de Argeș a murit.

În august 2017 făcea ocolul ţării cazul a trei cetăţeni de etnie romă care au şicanat în trafic, pe drumul Curtea de Argeş – Piteşti, şi au lovit cu o crosă de golf în cap un motociclist, care s-a dovedit a fi chiar polițist. La doi ani distanță, un nou caz foarte asemănător, cu  un om de afaceri agresat de alți doi romi, pe aceeași rută, a zguduit Argeșul. Diferența este că polițistul a fost protejat de casca de motocicletă, cealaltă persoană fiind în comă, zbătându-se între viață și moarte.

Crosa de golf s-a rupt pe jumătate în urma loviturilor primite de polițist

Două cazuri similare foarte grave, la o distanță de 2 ani unul de celălalt! Săptămâna trecută, s-a dat soluția, în primă instanță, în cazul romilor care l-au agresat  în trafic pe polițistul argeșean, George Fir, în anul 2017,  în timp ce se deplasa cu motocicleta personală pe drumul Curtea de Argeş-Piteşti. Se pare că unul dintre agresori a încercat să îl lovească cu crosa de golf chiar în mers, în timp ce se afla pe motocicletă. Ajunși în sensul giratoriu din comuna Bascov, polițistul a fost blocat în trafic de un BMW, din care au coborât trei persoane. Agentul a fost lovit cu pumnii și cu picioarele și chiar cu o crosă de golf în cap, peste casca de motociclist, aceasta fiind avariată, iar crosa de golf rupându-se la jumătate, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului Judecătoriei Pitești.  De asemenea, motocicleta i-a fost avariată. Cu toate acestea, polițistul le-a dat agresorilor o lecţie pe care o vor ţine minte toată viaţa! Fost luptător de K1 și fost participant la misiuni în Kosovo, George Fir a reușit în cele din urmă să îi imobilizeze pe cei trei, de unul singur. În noiembrie 2018, inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Agentul de poliție și-a retras plângerea penală

Deși a fost la un pas de moarte, fiind lovit în cap de o crosă de golf, agentul de poliție și-a retras în cele din urmă acuzațiile de lovire și distrugere, dintr-un motiv încă necunoscut. „Încetează procesul penal pornit la plângerea persoanei vătămate FG împotriva inculpaţilor FVM, GI şi MVD pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire/alte violenţe prev. şi ped. de art. 193 alin. 2 c.p. şi distrugere prev. şi ped. de art. 253 alin. 1 c.p., cu aplic. art. 38 alin. 2 c.p., în condiţiile art. 77 lit. a c.p., prin retragerea plângerii”, se arată în hotărârea instanței.

Doi dintre inculpați – 6 luni de închisoare cu suspendare

Pe 25 iunie, Judecătoria Pitești i-a condamnat pe Mădălin Vasile Feraru și pe Daniel Vasile Mărunțelu la 6 ani de închisoare cu suspendare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind dispus un termen de supraveghere de 3 ani. Cei doi au primit și 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăriiile Merișani sau Băiculești.
Și cel de-al treilea inculpat, Iulian Gogoanță a primit tot 6 luni de închisoare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Cum acesta mai avea o condamnare de 5 luni închisoare cu suspendare, într-un alt caz, instanța a stabilit ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 7 luni şi 20 de zile. Deciziiile nu sunt definitive, ele fiind deja atacate cu apel de cele trei persoane.

Caz similar! A încercat să medieze un conflict în trafic și a murit după ce a fost rupt în bătaie

Săptămâna trecută, pe 24 iunie, un alt caz similar s-a petrecut în comuna Merișani, acolo unde doi frați de etnie romă Mihai Adrian (24 de ani) și Leonard Florin Tudorici (22 de ani), aflați  la volanului unui BMW, au șicanat doi partipanți în trafic. Spre deosebire de cazul cu polițistul, de această dată o persoană a murit. Totul a început după ce inculpații au fost depășiți de unul dintre autoturisme. Acest lucru i-a supărat în asemenea măsură  încât au pornit  în urmărirea lui. Unul dintre frați i-a făcut semn șoferului să oprească mașina și a aruncat cu o sticlă în direcția lor. În fața sa se afla autoturismul persoanei vătămate care, fără voia ei, a fost prinsă în aceste manevre periculoase ale inculpaților fiind forțată să oprească după ce autoturismul acestora a frânat brusc în fața sa. Victimă a picat Cătălin Plăiaşu (foto), patronul unei firme de optică medicală, care a fost lovit în mod repetat cu pumnii de cei doi frați. În urma loviturilor, bărbatul a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt, suferind un traumatism cranio-cerebral grav, concomitent cu intrarea în starea de comă. După o săptămână de la incident, în noaptea de duminică spre luni (30 iunie - 1 iulie 2019), acesta a decedat.
”Persoana vătămată a coborât la cei doi inculpați, i-a întrebat ce au cu martorul și le-a atras atenția să înceteze.  Reacția celor doi inculpați a constat în lovirea bărbatului care a încercat să aplaneze conflictul. A fost lovit de mai multe ori, cu pumnii în față, determinând dezechilibrarea acestuia, căderea lui pe carosabil și lovirea cu capul de asfalt , rămânând inconștient”, arată procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești în referatul de luare a măsurii de arestare preventivă.

Procurorii susțin: „Este evidentă atitudinea de profund dispreț a celor doi inculpați față de oameni, față de lege”

De asemenea procurorii mai arată că: „Este evidentă atitudinea de profund dispreț a celor doi inculpați față de oameni, față de lege, față de societate, față de viață în general. Pentru simplu fapt că au fost depășiți în trafic, a fost nevoie să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic și să-i aplice o corecție celui care le-a atras atenția. Corecție care putea duce la pierderea vieții acestuia”.
În timp ce victima se zbătea între viaţă şi moarte, cei doi agresori au primit mandate de arestare preventivă pe câte 30 de zile, începând cu data de 25 iunie.

Cei doi agresori au mai fost cercetați pentru infracțiunea de lovire, dar s-au împăcat cu victima

Deși cei doi agresori sunt foarte tineri, aceștia au avut numeroase contacte cu legea penală. Mihai Adrian Tudorici i s-a aplicat măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de șase luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. De asemenea, ambii inculpați au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, procesul încetând ca urmare a retragerii plângerii de către persoana vătămată, care suferise leziuni ce au necesitat pentru vindecare 45-50 de zile de îngrijiri medicale.
Trebuie precizat că împăcarea părților înlătură răspunderea penală și stinge acțiunea civilă așa că trebuie să vă gândiți de două ori înainte de a lua o decize, cineva care v-a făcut vouă un rău, poate să facă și altora!
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea