Harababura din PNL Argeș atinge cote alarmante după excluderea a șapte membri

# Dumitru Moise, fost consilier județean, despre Miuțescu și apropiații săi: „Sper să nu se ajungă niciodată ca decizii importante pentru județul acesta să stea în pixul lor” # Tiberiu Avrămescu, fost consilier local: „PNL Argeș a fost confiscat de o gașcă ce urmărește să-și satisfacă interesele proprii după modelul, deja consacrat, Iani Popa” # Adrian Miuțescu: „Nu poți să colaborezi cu niște oameni care lucrează din interior împotriva propriului partid” # Și PSD-ul e cu un ochi în ograda liberalilor! Sorin Apostoliceanu: „Mi-am luat popcorn și stau să văd cum se termină telenovela....și nu mă bucur! Văd că aveți și voi comuniști în partid”.

Harababura din PNL Argeș e pe cale să atingă apogeul! Lupta pentru conducerea organizației județene a devenit mai aprigă ca niciodată! Pe de o parte se cere demisia lui Adrian Miuțescu, pe de altă parte se aruncă vina pentru războiul din partid în cârca unor membri. Săptămâna trecută, în Biroul Politic Județean al PNL Argeș au fost excluși, prin vot secret, șapte persoane.
Este vorba de Tiberiu Avrămescu, Florin Baboi, Dragoș Predescu, Flavia Ghițu, Otilia Șerban, Andrei Moșteanu şi Dumitru Moise. Au fost excluși membrii crescuți de PNL, persoane care nu au mai trecut pe la alte partide. Așa zisele motive pentru care cei numiți au fost sancționați cu excluderea din PNL au fost:  neimplicarea în acțiunile partidului, denigrare  pe reţelele de socializare şi în grupurile interne de comunicare a PNL sau instigarea membrilor partidului împotriva conducerii judeţene şi naţionale. Totul a început după o decizie privind dizolvarea Biroului Permanent Local al PNL Piteşti.
De asemenea, „războiul” din PNL Argeș s-a mutat și la Tribunalului Argeș. Un număr de 13 persoane au dat în judecată Biroul Politic Județean al PNL Argeș pentru a anula hotărârea de dizolvare a BPL Pitești și anularea hotărârilor luate de Comisia de Arbitraj Județeană a PNL Argeș și a Curții de Arbitraj a partidului la nivel național. Un prim termen în acest process a fost stabilit pe 11 septembrie.

Tiberiu Avrămescu: „PNL Argeș a fost confiscat de o gașcă de oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul”

Rând pe rând, au curs, pe Facebook, reacțiile persoanelor excluse din partid. PNL Argeș este într-un ring de box în care se asteaptă lovitura de KO. Am stat și noi de vorbă cu doi dintre „puciști”, unii dintre cei mai mari contestatari ai lui Miuțescu.
„Unul dintre motivele excluderii a fost așa zisa lipsă de activitate. Legat de lucrul acesta, precizez că în PNL Pitești sunt peste 1.000 de membri. Dacă ar trebui să judecăm lucrurile după activitate ar trebui excluși cred că 950 dintre ei. Există consilieri locali și consilieri județeni care nu s-au remarcat prin nimic în campania care a trecut, cea pentru europarlamentare, nici măcar nu au fost văzuți o singură dată. Al doilea motiv a fost legat de dizolvarea Biroului Politic Local, majoritatea membrilor au atacat în instanță această hotătâre a Biroului Politic Județean pe care au considerat-o nestatutară și nelegală. urmează să se pronunțe instanța de judecată. Au mai fost reproșuri cum că la alegerile naționale pentru șefia PNL am susținut unalt candidat decât Ludovic Orban. Asta mi se pare cea mai gravă acuzație, într-un partid liberal, democratic. Mi se pare de-a dreptul revoltător să ți se reproșeze că ai susținut un alt candidat decât cel preferat de conducerea județeană a partidului. Au mai fost acuzații de blat cu PSD-ul. Noi cei 7, care am fost excluși, chiar nu avem nicio treabă cu PSD-ul. De asemenea, au mai spus că au fost declarații care au adus atingere imaginii partidului în Argeș, că a fost atacată conducerea, cea județeană sau cea națională. (...) E clar că PNL Argeș a fost confiscat de o gașcă care urmărește să-și satisfacă interesele proprii după modelul deja consacrat Iani Popa, care a ajuns senator prin  munca liberalilor argeșeni și apoi și-a luat tălpășița”, ne-a precizat Tiberiu Avrămescu, fost consilier local la Pitești.
De asemenea, acesta a punctat, pe Facebook, cu nume și prenume, membrii acestei „găștii”: „E clar că PNL Argeș a fost confiscat de o gașcă de oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul și cu principiile liberale. Niste oameni care au făcut din PNL o trambulină pentru a accede la niște funcții publice sau la bani. Niste oameni pe care nu îi interesează să facă ceva pentru comunitatea pe care pretind că o reprezintă. Îi cunosc bine și știu ce vor! Cu nume și prenume aceștia sunt: Miutescu Adrian, Gelu Tofan, Stanciu Dorina, Florin Ciuleanu, Popa Florentin. Și cu voia dumneavoastră, Marius Postelnicescu, cel care le executa ordinele. Alături de ei, membrii așa numitului BPL Pitești, unii dintre ei trecuți pe la PSD sau ALDE sau simpatizând cu aceste partide”, a menționat Avrămescu.

Dumitru Moise: „Odată ce acest individ ajunge la putere, păi s-a închis cu liberalismul în Argeș”

Dumitru Moise, fost consilier județean, îl atacă și el în termeni duri pe liderul PNL Argeș. „Adrian Miuțescu, deocamdată președintele PNL Argeș, și-a închipuit că, dacă dă câțiva tineri afară din partid, a scăpat de opoziție și e liniștit, se vede deputat, se vede cu sacii în căruță și poate să facă ce vrea alături de prietenii și colegii lui, încă nu am înțeles foarte bine ce sunt oamenii ăia pe lângă el acolo”, ne-a precizat Dumitru Moise.
Acesta mai susține că cea mai mare supărare a lui Miuțescu provine din faptul că o parte din membrii PNL au contestat în instanță decizia de  dizolvare a Biroului Permanent Local Pitești.
„Noi am acționat în instanță decizia de dizolvare a BPL Pitești, pe care noi o considerăm nestatutară. E posibil să câștigăm în instanță! Dacă reușim acest lucru, toate deciziile luate de acest interimat devin nule. Înțeleg de la domnul Miuțescu că asta e și supărarea lui. Această supărare vine să susțină chiar acuzațiile noastre în ceea ce îl privește. Cum să fiu supărat că pe mine mă dă cineva în judecată pentru o acțiune pe care am făcut-o dacă eu am încredere că a fost corectă? Ăsta e și motivul pentru care a mers efectiv până la capăt cu cei mai vocali din noi”, ne-a mai precizat fostul consilier județean din partea PNL.
Iar acesta susține că va lupta pentru PNL și dacă a fost exclus din partid: „Eu voi face tot ce îmi stă în putință ca omul acesta (nr. Miuțescu) să nu ajungă să reprezinte județul Argeș. Odată ce acest individ ajunge la putere, păi s-a închis cu liberalismul în Argeș. (...) Eu voi lupta pentru PNL. Obiectivul meu personal este ca ei să părăsească în mod democratic cât mai rapid scena politică. Să nu se ajungă niciodată ca decizii importante pentru județul acesta să stea în pixul lor. Pentru asta lupt acum!”, a conchis Dumitru Moise.

Andrei Moșteanu:  „Ni s-a strigat că suntem niște psd-iști”

Pe Facebook, au comentat și alți membri excluși din PNL. Din lipsă de spațiu, vă redăm doar o parte din declarațiile făcute de aceștia.
Andrei Moșteanu a fost exclus din partid chiar în momentul în care se pregătea să sărbătorească 13 ani de activitate în PNL. „Motivul formal al excluderii : postările pe Facebook, realizate în decembrie 2018… Aaa, și ar mai fi un motiv: suntem “niște psd-iști”! Motivul real al excluderii: nu suntem pe placul președintelui PNL Argeș - Adrian Miuțescu pentru că am susținut un alt candidat la alegerile interne și pentru curajul de a avea propriile opinii și a le susține.”, a menționat Moșteanu.

Otilia Șerban: „Cum poți exclude din partid tinerii și să mai speri la viitorul țării?”

Otilia Șerban, secretar general TNL Arges, de 10 ani membru PNL: „Acuzațiile aduse au fost complet nefondate și nejustificate, au fost “pofta” dl. Miuțescu si ma gandesc, daca azi am fost noi 7, mâine cine urmează? Răspunsul e simplu: toti care încă mai au principii și valori morale! Cum poți exclude din partid tinerii și să mai speri la viitorul țării?”.

Dragoș Predescu: „5 oameni au confiscat puterea în PNL Argeş si vor sa treacă democrația pe linie moartă”

O altă persoană exclusă din partid este Dragoș Predescu, presedinte TNL Pitesti, (activează în PNL de la 15 ani ca presedinte al Consiliului Elevilor Liberali, fiind de 7 ani membru PNL) proaspăt absolvent al Facultății de Drept. „După aproape 7 ani si jumătate în PNL, astăzi am trăit un abuz fără precedent din partea conducerii PNL Argeş. Am fost exclus nestatutar din PNL alături de colegii mei cu justificarea că am susținut în competiția internă din anul 2017 pe Cristian Buşoi la funcția de preşedinte şi am participat la Consiliul Național al PNL, fiind considerate acte de “gravă indisciplină”. Din păcate 5 oameni au confiscat puterea în PNL Argeş si vor sa treacă democrația pe linie moartă”, a susținut Dragoș Predescu.

PSD-ul așteaptă finalul telenovelei de la PNL Argeș

Situația din PNL Argeș este urmărită cu atenție și de pesediști. Relevantă în acest sens este interacțiunea, de pe Facebook, dintre „pucistul” Tiberiu Avrămescu și viceprimarul Piteștiului, social democratul Sorin Apostoliceanu. La o postare care îi era adresată liderului PNL Argeș a răspuns, culmea, vicele Apostoliceanu.
Avrămescu: „Domnule, încă președinte, Miuțescu? Dintre consilierii PNL la Pitești, cel puțin unul nu a fost niciodată în campania pentru europarlamentare! Hai că îl știți și dumneavoastră! Cel pe care nu îl lăsați să inițieze proiecte de hotărâri, ca sa nu se supere unii din conducerea Primăriei Pitești! Hai că se poate! V-ați făcut deja antrenamentul! Hai că domnul Tofan abia așteaptă să ajungă consilier local!”.
Nu a răspuns Miuțescu, însă a făcut-o… Apostoliceanu! „Poate corectezi un pic postarea ta, pe mine nu mă supără nimeni dacă propune hotărâri, din contră. În rest, mi-am luat popcorn și stau să văd cum se termină telenovela....și nu mă bucur, văd că aveți și voi comuniști în partid”.

Adrian Miuțescu, un mandat în fruntea PNL Argeș decimat de scandaluri

# Domnule președinte, cum s-a ajuns la această decizie a Biroului Politic Județean de excludere a șapte membri din partid?
- După alegeri am început o analiză privind rezultatele alegerilor la nivelul județului și aseară a fost rândul organizației PNL Pitești, unde ne-a fost prezentat un raport privind activitatea din ultimul timp, rezultatele obținute la alegerile europarlamentare și măsurile propuse de Biroul de la Pitești pentru îmbunătățirea situației. A fost o creștere dar insuficientă față de ceea ce ne așteptam noi. Motiv pentru care PNL Pitești a identificat și niște vinovați care, timp de un an, au făcut o destabilizare a organizației, nu au participat și nu s-a implicat în campanie. Este vorba despre organizația de femei și de tineret de la Pitești, dar și alți oameni care au mai denigrat partidul pe grupuri de socializare, în presă. Biroul Permanent Pitești ne-a propus excluderea acelui grup care de mai mult timp face alte lucruri decât interesul PNL Pitești.
# Nu s-a putut ajunge la o înțelegere, astfel încât să evitați aceste excluderi?
- S-a încercat timp de un an și ceva. Au mai fost iertați de vreo două ori. Câțiva dintre ei au mai fost sancționați parțial și apoi iertați. Dar au continuat cu același mod de lucru. Nu poți tolera la infinit niște abateri care aduc prejudcii și sunt motive pentru care nici ceilalți nu dau randamentul care trebuie. Ești obligat să iei niște măsuri care nu le iei cu plăcere, dar trebuie să le faci pentru binele partidului, dacă vrei să faci curățenie și să ai oameni care trag toți la aceeași căruță. Nu poți să colaborezi cu niște oameni care lucrează din interior împotriva propriului partid.
# Totuși vorbim de tineri, membrii cu o vechime destul de înlungată și care au făcut parte doar din acest partid...
- Sunt unii tineri, alții mai puțin tineri. Nu e acesta un criteriu. Pe mine m-a interesat care a fost efectul asupra rezultatelor din Pitești. Motiv pentru care și Biroul de acolo ne-a făcut propunerea asta. Nu a fost o propunere născută în această ședință. Este una mai veche. Când a venit rândul analizei de la Pitești a trebuit să dăm curs unei asemenea măsuri. De altfel au fost luate și alte măsuri, o reorganizare a Biroului de la Pitești, cu oamenii care nu au făcut față și nu au tras pentru partid. Vor fi înlocuiți și va fi completat Biroul cu alți oameni. Am mai luat măsura ca până  în octombrie să desemnăm candidatul de primar la Pitești ca să se apuce de treabă. Au fost luate un pachet de măsuri. Asta a fost partea mai puțin plăcută.
# Spuneați că măsura a fost luată ca urmare a rezultatelor obținute la alegerile europarlamentare în Pitești. Au mai fost persoane și de la alte organizații din județ care au fost excluși?
- În țară au fost excluși și primari, și consilieri... În Argeș, nu! Am concluzionat că organizația Pitești a tras cel mai mult partidul în jos. A avut un rezultat nemulțumitor.  Atunci când sunt oameni care lucrează împotriva partidului și a organizației și trag în jos partidul, atunci nu mai poți să tolerezi.
# Am văzut că vi se aduc acuzații grave din partea persoanelor excluse din partid...
- Pot să aducă. Mă așteptam și nici nu mă miră. Acest grup a făcut același lucru, de-a lungul anilor, și când era Gerea președinte la Pitești și când era Sofianu candidat la Primăria Pitești, atunci când a fost sabotat cu candidatura și l-au tras în jos obținând un rezultat prost la Pitești. Și acum au repetat acest lucru. Nu a fost prima dată când au făcut așa. Asta înseamnă că o faci într-un mod deliberat și concluzia a fost că au făcut jocurile altora, în mod indirect. Au tras în jos partidul și au adus beneficii altor organizații din Pitești care au obținut un rezultat mai bun și datorită lor. Stau și provoacă anumite scandaluri ca să tragă în jos partidul. Nu mă afectează pe mine personal. Dar tu, acest grup care a fost exclus, ai dat în judecată PNL în civil, după ce ai parcurs toate etapele partidului și nu ți-a dat dreptate. Nu se face așa ceva, ca membru al unui partid! Te poți lămuri în interior, dar nu te duci și dai în judecată partidul în civil! Doar nu ajung instanțele de jucată civile să facă ordine în partidele politice? Atunci ne-am dus dracului! Înseamnă că noi nu mai facem nimic, ne fac judecătorii politica partidului!
# Și dacă aceștia vor câștiga în instanță?
- Nu au cum să câștige! Este aberant. Ei au apelat la acest lucru pentru a face scandal în PNL și  pentru ca partidul să scadă la alegeri la Pitești. Acesta a fost scopul! Nu puteam să tolerăm la infinit acest lucru.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea