Muzeul Golești a împlinit 80 de ani de la înființare! (7 iunie 1939 – 7 iunie 2019)

Vineri, 5 iulie 2019, la ora 10.30, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, a avut loc deschiderea CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE „TINERETUL ȘI MUZEELE”, EDIȚIA a XI-a.
Tematica din acest an a fost structurată astfel:
1. Cultură și agrement pentru tineri în muzee – o invitație la reconciliere între generații; Patrimoniul și tinerii – programe muzeale interculturale; Cum poate școala să se implice în  educația culturală?
2. 80 de ani de la înființarea Muzeului Golești - pagini de istorie și etnografie românească;
3. Conservarea și restaurarea patrimoniului cultural.
Lucrările s-au desfășurat pe trei secțiuni:
- Reuniunea UNESCO – Tineretul și Muzeele
- Sesiunea de Istorie –Etnografie
- Sesiunea Restaurare-Conservare

Conferința internațională „Tineretul si Muzeele” s-a desfășurat, încă de la prima ediție, în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO și sub patronajul Federației Române și Europene a Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO. Este ce-a de-a VIII-a ediție desfășurată la muzeu. Proiectul promovează schimbul de strategii și metode educaționale între instituțiile  și organizațiile participante, în scopul elaborării unor programe culturale și de agrement în vederea atragerii tinerei generații în muzee. Muzeul de la Golești urmărește, prin moștenirea sa istorică și etnografică, includerea patrimoniului românesc într-un circuit european de conștientizare a valorilor naționale. Consolidarea sentimentului apartenenței la spațiul european comun, precum și elaborarea de noi activități orientate către tineri, au reprezentat obiectivul principal al acestui eveniment internațional.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea