Corul „Glissando” a obținut, pentru Pitești, un premiu special la Festivalul Tinerilor Muzicieni din Polonia

Municipiul Pitești a fost reprezentat, cu onoare, în competiția Festivalului Internațional „Bydgoszcz Musical Impressions”, de către Corul „Glissando” al Liceului de Arte „Dinu Lipatti”, sub îndrumarea profesorului Sandu Cristian, talentul și pregătirea muzicală a copiilor piteșteni fiind recunoscute și apreciate prin Premiul Special al Televiziunii din Bydgoszcz, trofeu pe care l-au adus, cu mândrie, acasă.
Oraș partener cu Piteștiul, Bydgoszcz este unul dintre cele mai frumoase și dinamice orașe ale Poloniei, cu o viață activă, atât din punct de vedere economic, cât și cultural.  Municipiu în Polonia și capitala voievodatului Cujavie-Pomerania, este dezvoltat pe malul râului Brda, arhitectura contemporană excelentă și vederea deosebită spre canal dându-i numele de „Veneția Nordului”.
Orașul este vestit prin sălile sale muzicale, Filarmonica ”Pomorska” și mai recent construita Opera Nova fiind o sursă de mândrie civică. Festivalul Internațional al Tinerilor Muzicieni, „Bydgoszcz Musical Impressions”, reprezintă o întâlnire a tineretului cu talent artistic din întreaga lume. Ideea festivalului, ajuns la cea de-a 42-a ediție în acest an, este de a crea condiții bune și o atmosferă prietenoasă pentru prezentarea realizărilor artistice ale participanților din zone culturale diferite și de a integra tinerii prin cântec, distracție și odihnă într-un mod creativ.
Desfășurat în perioada 24 iunie – 29 iunie 2019, festivalul a reunit peste 800 de participanți, din 13 țări, performanțele lor artistice fiind susținute în numeroase locuri interesante ale orașului de pe Brda și din împrejurimi.
Toate concertele au obținut numeroase aplauze din partea audienței, genurile muzicale prezentate fiind variate, iar nivelul artistic al participanților fiind foarte înalt și diversificat.
Ne mândrim cu performanța Corului „Glissando”, care, prin prezența la acest festival de renume, susținută de către Primăria Municipiului Pitești, și prin prestația sa din cadrul competiției, a arătat că Piteștiul are copii talentați și muncitori, dar și profesori dedicați misiunii lor. Iar rezultatele se văd și de ele ne bucurăm cu toții, copii, părinți și profesori.
Felicitări elevilor și îndrumătorilor, mult succes la viitoarele concursuri și olimpiade!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea