La Uzinele Dacia, din Mioveni, trei sferturi din producție este destinată Duster-ului

# Sandero și Logan MCV se produc și în Maroc
Producţia uzinei Dacia de la Mioveni a accelerat puternic în prima jumătate a acestui an, urcând cu 9% faţă de S1/2018, la 191.776 de maşini, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Dacă în a doua jumătate a anului Dacia va menţine un ritm similar, însă cu o lună august de remont, cu uzina oprită, uzina ar putea trece în 2019 de pragul de 350.000 de maşini asamblate şi ar depăşi practic capacitatea instalată. În total, cu un preţ mediu de 15.000 de euro cu TVA, producţia din acest an ar valora aproape 5,3 miliarde de euro.
Din totalul producţiei din primele şase luni, 76% a reprezentat SUV-ul Duster, cu un volum total de aproape 146.000 de maşini, în creştere cu 24% faţă de producţia din prima jumătate a anului trecut. Spre comparaţie, anul trecut Duster reprezenta 67% din totalul producţiei uzinei. De partea cealaltă, din restul modelelor doar producţia Logan a rămas constantă la circa 18.500 de maşini, în timp ce pentru Sandero şi Logan MCV valorile de producţie din România au scăzut, cele două fiind produse şi la uzina Renault din Tanger.
Automobile Dacia a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 5,3 mld. euro, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, cea mai mare valoare realizată până acum, informează zf.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea