Zeci de amenzi aplicate de Poliția Locală Pitești

Poliția Locală Pitești a acordat zeci de amenzi pentru nerespectarea prevederilor privind depozitarea deșeurilor menajere sau în privința colectării de PET-uri de la platformele de depozitare aflate pe raza municipiului.
„În vederea unei colaborări eficiente, pentru transmiterea concretă și completă a activităților desfășurate de lucrătorii din cadrul Biroului Ordine Publică al Poliției Locale Pitești și pentru înștiințarea  cetățenilor cu privire la numărul sancțiunilor aplicate celor care nu respectă prevederile legale referitoare la normele de depozitare/colectare/abandonare deșeuri rezultate din construcții sau pământ/material lemnos ori alte elemente biodegradabile (PET-uri), vă informăm următoarele:
- în perioada 01.03.2019 - 09.07.2019, au fost aplicate un număr de 41 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor H.C.L. 197/2017, art. 6 sau 12, lit. B, C, D, E, F., respectiv depozitarea/abandonarea pe domeniul public sau în alte locuri decât cele special create a molozului/materialelor de diferite forme/deșeuri menajere.
- de la începutul anului și până în prezent, au fost aplicate un număr de 163 de sancțiuni contravenționale, celor care nu au respectat prevederile H.C.L. 224/2012, alin. 1, respectiv colectarea de PET-uri de la platformele de depozitare aflate pe raza Municipiului Pitești.
Cu această ocazie, vă informăm că, parte dintre sancțiunile aplicate au fost întocmite după trimiterea echipajelor la platformele respective de către lucrătorii din cadrul Biroului Monitorizare Video”, informează Poliția Locală Pitești.

Începând cu luna martie a.c., agenții de Poliție Locală au întreprins pe raza Municipiului Pitești, acțiuni de informare și conștientizare a populației privind aruncarea/depozitarea/abandonarea materialelor rezultate din construcții/menajere/ biodegradabile, la platformele de colectare, acțiuni desfășurate în baza prevederilor O.G. 2/2001 și H.C.L. 197/2017. „Ținând cont de prevederile Legii 544/2001 și Legii 190/2018 pentru punerea în aplicare a Regulamentului privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date (GDPR), vă informăm că pe raza municipiului Pitești, în perioada 01.03 - 31.03.2019, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, ce au avut drept conținut depozitarea/abandonarea în alte locuri decât cele autorizate a resturilor provenite de la materiale de construcții sau altele asemenea.
Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești a fost informat pentru analizarea oportunității montării unor plăcuțe de avertizare cu sancțiunile aplicabile celor care depozitează/abandonează pe domeniul public resturi de materiale de construcții sau materiale biodegradabile”, mai susțin reprezentanții Poliției Locale Pitești.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea