Noul spital de la Mioveni se apropie de inaugurare

# Ion Georgescu: „A început numărătoarea inversă”
Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, anunță că mai este foarte puțin până când noul spital din oraș va fi inaugurat. În prezent se lucrează la ultimele detalii, fiind făcute amenajări interioare și amplasându-se mobilierul.  Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, inaugurarea spitalului va avea loc în data de 5 septembrie 2019.
„Zi de zi, loturi de echipamente medicale și nemedicale, mobilier și diverse elemente pentru interior sau exterior ajung la noul spital din Mioveni. Se fac ultimele retușuri și finisaje la lucrările de amenajări interioare în spațiile administrative, în timp ce echipamentele sunt amplasate și montate în noile saloane și în sălile unde vor fi efectuate intervențiile medicale. Numărătoarea inversă a început, iar până la marea inaugurare mai este doar puțin!”, a precizat primarul Ion Georgescu.
Noul spital de la mioveni are şase etaje, cu secţii de Maternitate şi Neonatologie, Ginecologie şi Pediatrie, Neurologie, Medicină internă, Chirurgie, Cardiologie şi Bloc operator, spaţii auxiliare şi birouri. Acesta are aparatură medicală performantă: computer tomograf, echipament de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), angiograf, echipament radiologie (RX).
Unitatea medicală va avea un adăpost antiatomic pentru 100 de persoane şi va putea funcţiona 48 de ore cu generatoare, în caz de avarie; va fi înzestrat cu 177 de paturi de ultimă generaţie, fiecare pat având câte 80 de funcţii; va avea camere de decontaminare; angajaţii vor trece prin filtre dotate printre altele cu vestiare şi duş; personalul care va transporta echipamentul infestat va circula pe trasee separate de angajaţii care vor manipula materialul sterilizat; controlul accesului în secţii va fi monitorizat video; va avea 11 căi de evacuare; pe acoperiş vor fi amplasate panouri solare ce vor asigura 25% din necesarul de încălzire pentru apă etc.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea