USR cere primăriilor din Argeș un raport privind modul în care au fost cheltuiți banii publici

Uniunea Salvaţi România, Filiala Argeş, a cerut unui număr de 43 de primării din mediul rural să îi pună la dispoziţie o situaţie amplă despre bugete, investiţii, număr de angajati, fonduri europene şi PNDL. Solicitările au fost formulate în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile publice. În caz în care, răspunsurile nu vor fi furnizare în timpul prevăzut de lege, USR Argeș susține că va face demersuri la instanță.
Reprezentanții USR Argeş susțin că, până în prezent, dintre cele 43 de primării au răspuns complet doar edilii din Mozăceni, Săpata, Hârtiesti, Lereşti, Băbana. De asemenea, alte trei primării au trimis date parţiale: Lunca Corbului, Stolnici si Țițesti, iar 2 primării au solicitat mărirea termenului de răspuns: Maracineni si Rociu. Către 4 primării a fost retrimisă interpelarea din cauza unei greseli de fond: Davidesti, Izvoru, Recea şi Uda. „Nu au răspuns: Albota, Bârla, Boteni, Bradu, Buzoești, Căldăraru, Dârmănești, Hârsești, Micești, Miroși, Negrași, Costești, Popești, Râca, Slobozia, Ștefan cel Mare, Suseni, Ungheni, Vulturești, Cocu, Poiana Lacului, Moșoaia, Vedea, Albeștii de Muscel, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Mioarele, Câmpulung, Poienarii de Muscel. În cazul în care primarii nu vor înțelege să răspundă până la finalul lunii iulie, vom face demersuri la instanțele de judecată civilă.”, susține USR Argeș.

Întrebările formulate către primăriile din Argeș

USR Argeș a trimis mai multe întrebări către primăriile din 43 de localități argeșene. Întrebările sunt următoarele:
- Cât este execuția sectiunii de functionare și a celei de dezvoltare în sume nominale efectiv, pe fiecare an în parte în perioada 2007-2018?
- Excedentul secțiunii de functionare si al celei de dezvoltare în sume nominale efectiv, pe fiecare an în parte în perioada 2007-2018?
- Sumele efectiv executate din programul de investitii al comunei în valoare nominală pe fiecare an în parte în perioada 2007-2018?
- Situația fondurilor efectiv atrase prin proiecte cu finanțare europeană și utilizate de către primărie pe fiecare an în parte în perioada 2007-2018, în sume nominale?
- Suma totală cheltuită de primărie pe contractele atribuite prin licitație publică și suma totală cheltuită pe contracte atribuite prin procedura directă, pe fiecare an în parte în perioada 2015-2018?
- Costurile activităților cu pregătire profesională derulate de către: angajații din Primărie, instituțiile aflate în subordinea consiliului local, întreprinderile publice având ca autoritate tutelară primaria respectivă, precum și de către consilierii locali, pe fiecare an în parte în perioada 2016-2018. Care este numărul de persoane participante, unde au avut loc aceste instruiri, care a fost costul per participant şi furnizorul cursului (cel care a emis factura)?
- Care este suma brută totală, alocată aparatului administrativ al Primăriei, pe fiecare an în parte, ca sporuri pentru participarea în proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile în conformitate cu prevederile art.16 al Legii-Cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare și al art. 4 al Hotărârii nr. 325/2018?
- Investiții realizate prin PNDL (2012-2018)?
- Venituri colectate din taxe și impozite (2007-2018)?
- Numărul persoanelor angajate în perioada 2007-2018, ce dețin în același timp calitatea de pensionar?
- Zilele calendaristice în care comuna dumneavoastră desfășoară activități cultural-artistice?
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea