Condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare după ce a pus poliția pe jar

# A fugit cu un Porsche, cu poliția pe urme, din Argeș până în Dâmbovița
O urmărire ca în filme a avut loc pe 11 decembrie 2018 în Pitești! Un argeșean a gonit cu un Porsche Panamera, fără a avea permis de conducere, și cu poliţia pe urmele sale, din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa. Acum, Cosmin Viorel Bălșanu a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare cu executare. Pe 12 iulie, Tribunalul Argeș l-a condamnat la 2 ani  și 10 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpă. Decizia nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel de inculpat.
„În baza art. 38 alin. 1 combinat cu art. 39 alin. 1 lit. b şi cu art. 45 alin. 3 lit. a C.p. şi art. 45 alin. 5 C.p. contopeşte pedepsele principale, complementare şi accesorii, aplicate prin prezenta Sentinţă în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, sporită cu 10 luni închisoare, reprezentând 1/3 din totalul celorlalte, rezultând: - pedeapsa de 2 ani şi 10 închisoare; - pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.p.,...pe o perioadă de 2 ani... Pedeapsa se va executa in condiţiile prevăzute de art. 60 C.p. Conform art. 72 C.p. deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii, a arestului preventiv si a arestului la domciliu din perioada 11.12.2018-10.07.2019. In baza art. 399 alin. 1 C.p.p. menţine măsura preventivă a controlului judiciar... Cu apel în 10 zile de la comunicarea minutei”, se arată în hotărârea Judecătoriei Pitești.

În fuga sa, inculpatul a spart trei filtre de poliție

În decembrie 2018, în timp ce conducea un Porsche Panamera, fără a avea permis de conducere, Cosmin Viorel Bălșanu nu a oprit la semnalele polițiștilor. Drept urmare, a devenit protagonistul unei urmăriri ca în filme! Deși polițiștii au tras șase focuri de armă după mașina sa, inculpatul tot nu a oprit. În timpul urmăririi, bărbatul a spart trei filtre de poliţie şi a lovit mai multe maşini, rănind o persoană. În final, automobilul s-a oprit într-un șanț, în localitatea Brăteşti din Dâmbovița. În cele din urmă, acesta a fost găsit de oamenii legii într-un imobil părăsit.
„După producerea accidentului, cei trei ocupanți ai autoturismului marca Porsche Panamera au fugit de la fața locului, fiind urmăriți de către organele de poliție. Martora D.A.F., a fost prinsă la mică distanță de locul accidentului, în timp ce inculpatul Bălșanu Cosmin Viorel și martorul D.M., au fost localizați într-un imobil părăsit”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea