Urșii și lupii au provocat în Argeș pagube de peste 100.000 de lei

Agenția pentru Protecția Mediului Argeș a transmis situația pagubelor produse de animalele sălbatice în județ. Astfel, până la data de 15 iulie, 138 de argeșeni au fost păgubiți în urma atacurilor urșilor, lupilor sau porcilor mistreți. Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la suma de 107.605 lei. Pagubele produse de speciile protejate – urși, lupi – se plătesc de către Ministerul Mediului, iar cele pentru speciile care nu au regim special de protecție, cum este mistrețul, de către Ministerul Apelor și Pădurilor.
”Până la data de 15 iulie, avem un total de 138 de persoane păgubite la nivelul judeţului Argeş, din datele transmise de Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş şi avem un număr de 54 de persoane păgubite de urşi în urma a trei note de constatare. Valoarea pagubei depăşeşte 101.000 lei pagube, doar pentru specia urs. De asemenea avem 7 persoane păgubite de specia lup. Cuantumul despăgubirilor de ridică la circa 6.000 de lei”, a precizat Adrian Bughiu, subprefectul județului Argeș.
De asemenea, până în luna iulie 2019, au fost solicitate de autoritățile din Argeș 13 cereri de recoltare a urșilor și 4 pentru relocare.  În cele din urmă, Ministerul Mediului au aprobat recoltarea doar a două specii de urși și relocarea unuia.

Mistreții au făcut dezastru în Budeasa

Conform informațiilor primite de la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș,în acest an sunt  77 de argeșeni care au fost păgubiți de specia mistreț. Doar în comuna Budeasa, 75 de persoane au avut în acest an culturile distruse de mistreți.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea