Primarul liberal de la Bughea de Sus, sunat de jandarmi la miezul nopții ca să alunge ursul

# „M-au sunat jandarmii ca «să alung» ursul cu nuiaua”
Nicolae Tarbă, primarul liberal al localității Bughea de Sus, a făcut referire, într-o conferință de presă, la problemele întâlnite de cetățenii din comună cu animalele sălbatice. Edilul consideră că autoritățile îndreptățite nu iau măsurile care se impun. După multe cereri la Prefectură sau la Ministerul Mediului, în cele din urmă a fost luat un urs din zonă și relocat.

Dar situația este departe de a se rezolva, în Bughea de Sus fiind mai mulți urși care creează panică printre locuitori.
Edilul a vorbit și despre un episod petrecut în urmă cu o lună, când a fost sunat de jandarmi, după miezul nopții, să intervină în comună după ce un urs a intrat în gospodăria unei persoane. În loc să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, jandarmii au apelat la... primar.
„Oamenii sunt stresați. Lumea sună la 112. Am primit un telefon în jurul orei 12.40 noaptea de la Jandarmerie, că este o situație de urgență în comună, după ce au primit o sesizare de la o doamnă că i-a intrat ursul în magazie. Nu știu dacă și  animalele au devenit situații de urgență, știu de cutremure, inundații șamd. I-am spus: «tinere, nu știu ce vârstă ai, dar nu se poate să mă suni pe mine». A sunat doamna aia că i-a intrat ursul în gospodărie! Ce să fac eu? Parcă poate primarul poate să ia o nuia și să bată ursul și să îl zgornească de acolo... V-a sunat pe voi să îl îndepărtați, aveți niște atribuții și responsabilități. Așa stau lucrurile în momentul de față...”, a precizat edilul Nicolae Tarbă.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea