Pitești - acces gratuit la internet în spații publice

Acordul de Grant pentru finanțarea initiativei: ”WiFi4EU – Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale” a fost semnat între Municipiul Pitești și Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA), cu scopul de a oferi cetățenilor și vizitatorilor acces gratuit la internet în orașul Pitești.
Municipiul Pitești se numără printre orașele europene care vor beneficia de programul UE recent lansat, care prevede acordarea finanțărilor pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Inițiativă a Uniunii Europene, WiFi4EU va creea mii de hotspoturi Wi-Fi pentru a asigura accesul gratuit la internet în spații publice ale comunităților locale de pe teritoriul Europei.
Sistemul simplificat de finanțare, prin care vor fi atribuite cupoane în valoare de 15.000 EUR fiecare pentru a acoperi echipamentul și costurile de instalare a unor puncte de acces la internet Wi-Fi în mii de municipalități din Europa, presupune selectarea, de către beneficiari, a „centrelor vieții comunitare” unde vor fi instalate hotspoturile WiFi4EU. Aceste centre se pot afla în interior sau în aer liber (primării, centre de sănătate, piețe publice, zone pietonale etc.) și trebuie ca ele să nu beneficieze deja de oferte similare de conectivitate Wi-Fi gratuită. Cupoanele valorice vor fi transferate către societățile care urmează să instaleze hotspoturile, selectate printr-o procedură de achiziții publice.
Rețelele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite și fără publicitate pentru o perioadă de cel puțin 3 ani și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea este acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea