O altă firmă italiană vrea să reabiliteze Cetatea Poenari

Compania italiană Apulia a depus singura ofertă pentru realizarea lucrărilor de conservare și consolidare a Cetății Poenari din comuna Arefu. Contractul este estimat la 7,3 milioane de lei, fără TVA, iar lucrările urmează a fi realizate timp de 19 luni. Reamintim că în aprilie 2019, în urma finalizării procedurii de achiziții publice, contractul fusese atribuit către o asociere formată tot din firme italiene: Testa Building S.R.L. (lider de asociere), Dacia Building Structures S.R.L., Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L., Groma Societa Di Ingegneria – Societa a Responsabilita Limitata Semplificata.
Consiliul Județean Argeș a reziliat contractul după ce asocierea de firme nu a depus garanția de bună execuție a lucrării și a contractelor de asigurări. În cele din urmă procedurile au fost reluate. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost de 15 iulie. Firma italiană Apulia a depus singura ofertă pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a Cetății Poenari, informează profit.ro.
"Prin implementarea proiectului Conservarea și consolidarea Cetății Poienari-Argeș, autoritatea contractantă a avut în vedere conservarea, consolidarea și punerea în siguranță și implicit în valoare a obiectivului de patrimoniu pentru creșterea atractivității obiectivului istoric”, se arată în caietul de sarcini al licitației.
În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de reabilitare structurală și arhitecturală, lucrări de conservare, lucrări de stopare a umidității și protecția zidurilor, lucrări de refacere a pavimentelor și pardoselilor, reabilitarea traseelor de vizitare, reabilitarea căii de acces pietonală.
În perioada execuției lucrărilor, cetatea va fi închisă.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea