Din aberațiile Consiliului Județean Argeș

# Excursie de trei zile pentru copii, din care, două zile, pe drumuri # Bani mulți către Mărăcineni – una din cele mai bogate primării din județ

La Consiliul Județean Argeș, călcatul în străchini a devenit o obișnuință. Iată, spre exemplificare, ultimele două boacăne, făcute, ehei... săptămâna trecută. Boacănele au fost mai multe, vă asigurăm, însă avem spațiu numai pentru acestea. Joi, 25 iulie, în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș, a fost votată hotărârea privind organizarea unei excursii pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat. Excursia reprezintă premiul acordat de Consiliul Județean Argeș elevilor merituoși ai Argeșului. Astfel, 24 de absolvenți ai clasei a VIII-a cu media 10 la Evaluarea Națională, precum și 8  absolvenți ai clasei a XII-a cu media 10 la Bacalaureat în anul școlar 2018/2019 vor vizita Budapesta și Viena, în perioada 2 - 4 septembrie, transportul, masa și cazarea fiind asigurate de Consiliul Județean Argeș.

 

Programul excursiei

CJ Argeș a votat în ședința ordinară și propunerea de program a excursiei ce va avea loc în perioada 2 - 4 septembrie 2019.
# Ziua 1 - plecare din Pitești, deplasare pe ruta Sibiu-Arad-Budapesta
Prânz pe traseu
Cina și cazare Budapesta
# Ziua 2 - mic dejun deplasare Viena - vizită, tur de oraș
Prânz (picnic), ora 17.00 - retur Budapesta
Cina Hotel Budapesta
# Ziua 3 - mic dejun, tur de oraș Budapesta
12.00 - plecare către România, sosire seara
Cheltuieli estimative:
Cazare cu mic dejun 40 pers. x 50 euro/ pers. x 2 nopți 4000 euro
Cheltuieli masă: 40 pers. x 15 euro/ pers. x 4 mese 2400 euro
Cheltuieli neprevăzute: 600 euro
TOTAL: 7.000 euro
Transportul se va efectua cu autocarul de la Regia de Administrare a Domeniului Public și Privat Argeș

Așadar, programul este simplu: în prima zi se merge, zi lumină, cu autocarul, până la Budapesta. Până aici, totul ok. Minunea începe abia a doua zi, o zi în care copiii vor fi morți de oboseală de la ziua anterioară. Ei bine, a doua zi se ia micul dejun (să spunem între 8.30 și 9.00), se merge între Budapesta și Viena, câteva zute de kilometri, se vizitează Viena, se ia prânzul, după care copiii refac traseul înapoi, alte câteva sute de kilometri, până la Budapesta. Câte ore, așadar, pentru Viena, după zecile de ore de autocar? Maxim două-trei ore, timp în care ai timp să vezi… mai nimic! Poate, să ajungi în centrul orașului…A treia zi este la fel de bună ca și a doua: copiii se trezesc, mănâncă, dau un tur de Budapesta din autocar, apoi, spre prânz, pleacă satisfăcuți de cele două mari capitale vizitate pe îndelete. O BĂTAIE DE JOC!

Copiii sunt asimilați astfel, prin distanțele parcurse, cu samsarii auto, care, la un astfel de traseu, rezervă, similar, două nopți: una la ducere, una la întoarcere. Excursia menționată arată mai degrabă a pedeapsă, decât a premiu.

Polemici în CJ după ce Primăria Mărăcineni a primit 400.000 lei

De asemenea, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, de săptămâna trecută, au mai fost aprobate proiectele de hotărâri diverse, printre care și cea denumită actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Argeș, pe anul 2019.

Click AICI pentru a vizualiza sumele primite de anumite primării

După cum se vede, pe această Anexă, cea mai mare sumă a fost primită de Mărăcineni, pe un  proiect denumit ”Reamenajare urbană cartier blocuri - Faza II - Peisagistică, sat Maracineni, comuna Maracineni”

Adrian Miuțescu, PNL Argeș: ”Am câteva remarci. Această rectificare nu face decât să supere și să întărâte. Analizând, puțin, această listă, apar, ca evidente, câteva inadvertențe: când, în județ, sunt lipsuri grave, nu poți să dai, la Mărăcineni, 4 miliarde lei vechi pentru reabilitare urbană peisagistică, în satul Mărăcineni. E o localitate mare, frumoasă, cu un primar foarte… social democrat. Cred, însă, că aceste 4 miliarde ar fi fost mult mai bine cheltuite în altă parte…”

Dan Manu, președintele C.J. Argeș: ”Vă răspund acum, ca să nu rămân dator. La Mărăcineni l-am încurajat, și eu cred că am făcut o faptă bună, să bage zeci de miliarde de lei în actualul dispensar, care va include un Centru de Permanență. Mulți bani, o pălărie de bani. Cine are curiozitatea, poate intra acolo, ca să vedeți că va fi o locație de top. În interiorul blocurilor, pentru că a cheltuit această mare pălărie de bani, au rămas niște catacombe și ni s-a părut absolut normal să îl putem ajuta…”

Primăria Mărăcineni – cheltuieli cu mici, felicitări și căni personalizate

Așadar, la Mărăcineni nu mai sunt bani. Cei 4 miliarde de lei vechi pleacă, din bugetul județean, să ajute o primărie cu probleme. Bani ai noștri, ai argeșenilor, bani cu care se puteau repara drumuri, poduri sau alte obiective de larg interes. Dacă sunteți curioși de ce nu are comuna Mărăcineni bani, hai să aruncăm, împreună, o privire pe sistemul electronic de achiziții publice, să vedem ce oferte au acceptat aceștia:

# Felicitari  carton  personalizat policrom, personalizate - “Sarbatori Pascale 2019”: 7.200 ron
# Prezentare diverse avenimente (DVD):2.400 ron
# Steguleț set compus din steguleț personalizat: 7.000 ron
# Servicii pentru Ziua Comunei (cort, dozatoare, farfurii etc): 8.529 ron
# Servicii organizare eveniment (artisti etc) Ziua Comunei:63.700 ron
# Servicii de catering (mici, suc, bere):47.650 ron
# Servicii  iluminat pentru Ziua Comunei:7.500 ron
# Cană personalizată:1.200 ron

Așa cum reiese din modestele cheltuieli de mai sus, micii, sucul, berea și artiștii au costat peste un milliard de lei vechi. Catacombele lui Manu, din Mărăcineni, pe atunci - că doar au trecut câteva luni de la Ziua Comunei - așteptau, cuminți, finanțarea de la Consiliul Județean, adică banii județului…
Interesant este și faptul că, după ce a criticat sumele alocate aiurea de către CJ, Adrian Miuțescu, secondat de întreaga sa formațiune de liberali, a votat ”pentru”. Deci, să le mulțumim tuturor!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea