Golăneală cu repetiție, la Bradu! Primarul Dan Stroe are plângeri și reclamații la toate instituțiile din județ, inclusiv la DNA

Așa cum am mai scris, primarul comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe nu are zile ușoare în instituția pe care o conduce. În special din cauza golanilor și a golănelilor pe care aceștia le gândesc. Plângeri peste plângeri, certuri în Consiliul Local, contre. În general, șicane, doar, doar îl prinde cineva, cu ceva. Șicane venite, probabil, în special de la persoane care au pierdut puterea și încă mai speră să o recâștige. Sau de la cei care vor să ajungă la putere, la Bradu. Scriind reclamații.
Astfel, Dan Stroe a reușit performanța de a avea reclamații și plângeri depuse la toate instituțiile de forță ce se ocupă cu dosarele, civile sau penale, inclusiv la DNA.
Una din ultimele astfel de golăneli  s-a produs la începutul anului, când un cetățean, Grigore Ștefan, a formulat o sesizare către Agenția Națională de Integritate (ANI),  în care cere să fie cercetat primarul în funcție. Toate bune și frumoase. ANI a înregistrat sesizarea (Nr. 6069/S/II/28.02.2019) și a trimis, imediat, răspuns domnului Ștefan. Așadar, ANI  ”va efectua evaluarea respectării regimului juridic al incompatibilităților de către domnul STROE DĂNUȚ TRANDAFIR, primar al comunei Bradu, Județul Argeș, în conformitate cu prevederile art. 11 din același act normativ.”
Iată ce prevede art. 11 din Legea 176/2010:
(1) Activitatea de evaluare a declaraţiei de avere, a datelor şi a informaţiilor privind averea existentă, precum şi a modificărilor patrimoniale intervenite existente în perioada exercitării funcţiilor ori demnităţilor publice, precum şi cea de evaluare a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor se efectuează atât pe durata exercitării funcţiilor ori demnităţilor publice, cât şi în decursul a 3 ani după încetarea acestora.
(2) Activitatea ce se efectuează pe durata prevăzută la alin. (1) constă în evaluarea declaraţiei de avere, a datelor şi a informaţiilor privind averea existentă, precum şi a modificărilor patrimoniale intervenite, a conflictelor de interese sau a incompatibilităţilor, exclusiv pentru perioada exercitării funcţiilor sau demnităţilor publice.

Între timp, Ștefan Grigore a depus plângere penală împotriva falsificatorului documentului

Așadar, primarul trebuie puricat, la sânge, nu cumva să se fi îmbogățit nemeritat, să nu își fi angajat nevasta și copiii în primărie, contracte false de lucrări și alte mizerii de genul acesta.
Am luat, atunci, legătura cu domnul Grigore Ștefan, cel care, în acte, apare că a formulat plângerea către ANI.
Grigore Ștefan: „Vă spun că nu am făcut așa ceva! M-am și dus la primar și i-am explicat că nu eu am făcut așa ceva. I-am explicat că, chiar dacă mi-ar fi dușman, nu aș face una ca asta. Am puterea de a răspunde de faptele mele. Așa că i-am arătat ce am primit și i-am spus că nu este vorba de mine….. Am avut o discuție și cu Inspectorul de Integritate de la București, cel care mi-a semnat actul. Doamna respectivă chiar mi-a recomandat să fac o plângere penală. Am făcut adresă către ANI, în care eu am transmis că nu am făcut așa ceva – pentru că aveau datele mele personale, inclusiv CNP-ul, adresa de pe buletin, chestii din acestea care m-au mâhnit. Doamna mi-a transmis că pot face plângere penală pentru folosirea de date personale în alte scopuri, în scopuri care au ca rol denigrarea altor persoane... Nu se știe cine a semnat… eu am multe bănuieli, însă sunt alții care trebuie să cerceteze…”.
Contactat telefonic, săptămâna trecută, Grigore Ștefan ne-a mai declarat: „Eu, am făcut ce trebuia. Am făcut și plângere penală, către procuror. Încă nu m-a întrebat nimeni nimic…”.
Primarul din Bradu mai are, cu certiturdine, mult de tras. Pentru că, iată, are în comună „scriitori” consecvenți și chiar inventivi. Fotoliul de primar este, în continuare, dorit și, se vede, vânat de mulți…

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea