Începe Festivalul Național de Folclor „MIOVENI”

În perioada 8 - 11 august, opt ansambluri folclorice reprezentative din toate regiunile României și două ansambluri din Rusia și China vor participa la Festivalul/Concurs Național de Folclor «MIOVENI» 2019, Ediția I. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Mioveni, Primăria și Consiliul Local Mioveni.
În urma selecției ansamblurilor candidate, participanții la festival sunt:
- Ansamblul “Balada Humorului” din Gura Humorului, jud. Suceava,
- Ansamblul “Junii Brașovului” din Brașov, jud. Brașov,
- Ansamblul “Junii Podgoriei” din Ghioroc, jud. Arad,
- Ansamblul “Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca,
- Ansamblul “Bărăganul” din Călărași, jud. Călărași,
- Ansamblul “Someșul” din Jibou, jud. Sălaj,
- Ansamblul “Zestrea” din Bacău, jud. Bacău,
- Ansamblul “Doina Bascovului” din Bascov, jud. Argeș.
Invitați speciali: GAOWA Dancing Ensemble și Tribe Wildness Dancing Ensemble din Beijing, China și Ansamblul “Boyarishnya” al Centrului Cultural Istra din Rusia.
Juriul va fi format din specialiști în domeniu, oameni de cultură, artiști populari și profesioniști în arta coregrafică precum Elise Stan, Ileana Vieru, Constantin Enceanu, Doina Isfanoni și Cătălin Oancea, în timp ce îndrăgita Iuliana Tudor va fi prezentatorul evenimentului de la Mioveni.
Festivalul va debuta joi, 8 august, în Centrul Civic cu o Paradă a portului popular și primul spectacol artistic din cadrul concursului, seria spectacolelor continuând și în ziua de vineri, 9 august.
Sâmbătă, 10 august, de la ora 12.00, în cadrul complexului muzeal al Culei Racovița va avea loc prima ediție a “Festivalului Dogarilor” și sărbătoarea “Zilei Fiilor Satelor Racovița și Clucereasa”, manifestări cultural-artistice care vor include ateliere meșteșugărești, expoziții tematice și prezentare de dansuri populare. Seara de sâmbătă se va încheia cu “Hora Satului”, un evenimet inedit.
Duminică, 11 august, în Centrul Civic Mioveni, de la ora 19.00 va ava loc “Gala Festivalului”, un recital susținut Constantin Enceanu, precum si evoluțiile de gală al Ansamblului “Plai de Dor” și ansamblurilor invitate din Rusia și China.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea