S-a scos la licitație contractul pentru realizarea unui nou cămin studențesc la Pitești

Este o certitudine! Universitatea din Pitești va avea un nou cămin studențesc. Este vorba despre o lucrare de peste 13,5 milioane lei.
UPIT a rămas în ultimele cinci universități din țară, deși initial au fost 35 interesate de acest proiect, care vor primi finanțare pentru realizarea unui cămin studențesc. Este vorba despre proiectul „Construire cămin studențesc”, care se va realiza în campusul din Târgul din Vale din Pitești, în imediata apropiere a Universității, în spatele Rectoratului. Finanţarea va fi asigurată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).
De fapt, CNI a și deschis procedura de licitație pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Construire cămin studențesc – Universitatea din Pitesti, str. Târgul din Vale nr. 1, Pitești, județul Argeș”. Valoarea estimată a lucrării este de 13.519.123,99 lei. Data de deschidere a ofertelor este 5 august 2019.
Terenul pe care se realizează investiția este în suprafața de 31.340 mp, conform Certificatului de Urbanism emis în octombrie 2018. Se propune construirea unui imobil cu regim de înălțime de P+4+5E retras, cu funcțiune de clădiri civile publice de locuit colective – cămine studențești.Căminul va fi destinat cazării studenților Universității, în camera cu două locuri, dotată cu grup sanitar propriu, mobilier și balcon. Acesta va avea peste 200 de locuri de cazare.

Rectorul Chirleșan:  „Facem parte din ultimele cinci universități rămase în cursă”

„Suntem în linie dreaptă.  Facem parte din ultimele cinci universități rămase în cursă, din 35 intrate. Nu a fost simplu. A fost o rafală de documentații care ne-au fost cerute și noi le-am făcut rapid. Dacă nu ții ritmul ieși din cursă, cam asta a fost regula. Acum, Compania Națională de Investiții este cea care se ocupă de lucrare, este cea care organizeazp licitația. Noi suntem doar beneficiarii”,  a precizat rectorul Universității Pitești, Dumitru Chirleșan.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea