Stadiul celor mai importante lucrări din Argeș și firmele care le vor realiza

# Star Trading-ul lui Bobi Marinescu realizează Laboratorul de Radioterapie de la Spitalul Judetean Argeș # Metabet și Tehno Fluid Solutions – în luptă pentru reabilitarea Pieței Primăriei
În Argeș se anunță o toamnă lungă, cu zeci de contracte semnate și cu multe șantiere deschise pe teritoriul județului. Lupta pentru obținerea celor mai importante contracte de lucrări este mai aprigă ca niciodată. Toate acestea sunt publicate pe platforma online de achiziții publice, SICAP. Dacă, de unele contracte, sunt interesate mai multe societăți, sunt și situații în care prețul mic oferit face ca licitația să fie anulată din lipsă de oferte.

Star Trading-ul lui Bobi Marinescu va realiza Laboratorul de Radioterapie de la Spitalul Judetean Argeș

Recent, pe 23 iulie, Spitalul Județean de Urgență Pitești a atribuit contractul de realizare a Laboratorului de Radioterapie: proiectare, asistența tehnică si execuția lucrării. La licitație s-a înscris un singur ofertant, o asociere de firme care are ca lider pe Star Trading Impex SRL, societatea lui Victor (Bobi) Marinescu. Prin acest proiect se doreşte construirea unui corp de clădire cu funcţiunea de Laborator de Radioterapie. La acesta se va conecta printr-un tronson de legătură Secţia de Oncologie existentă. Laboratorul de radioterapie va fi o construcţie cu 5 niveluri (S1+S2+D+P+1E parțial). Va fi amplasat în zona de sud-est a secţiei de oncologie si tratament a Spitalului Judeţean. Valoarea contractului se ridică la suma de 10.765.666,29 lei. Câștigătoarea licitației este asocierea dintre Star Trading Impex S.R.L. (lider) si SC TRS Arhdesign SRL, reprezentant Andrei-Luis Cojocaru. Subcontractanți ai lucrării sunt Expert Instal - 7.39%; Astro Foil International - 20.8%; Energo Prest Company - 5.65%.
Societatea Star Trading Impex a fost unul dintre constructorii care au realizat, în 2014, lucrările de modernizare la podul de peste Râul Doamnei. Lucrare care, la doar 3 ani distanță, s-a adeverit a fi defectuoasă, fapt arătat și într-un raport de expertiză tehnică ce a scos la iveală numeroase nereguli privind lucrările de modernizare a podului. Să sperăm că lucrurile nu vor sta la fel și în cadrul realizării Laboratorului de Radioterapie de la Spitalul Judetean Argeș. Durata de realizare a proiectului este de 21 luni de la emiterea ordinului de începere a contractului, respectiv 3 luni proiectare si 18 luni execuție lucrări.

Firmele nu sunt interesate de lucrarea de „extindere, modernizare si dotare spații Urgență la Spitalul de Pediatrie Pitești”

Una caldă, alta rece în ceea ce privește lucrările de investiții de la spitalele din județ. Dacă, la Spitalul Județean Argeș, vor începe lucrările de realizare a Laboratorului de Radioterapie, nu același lucru se întâmplă și la Spitalul de Pediatrie Pitești, unde licitația de ,,Extindere, modernizare si dotare spatii Urgență” a fost anulată, în iulie, pentru că nu s-a înscris niciun ofertant.  Valoarea estimată a contractului de achiziție publică este de 2.200.740,48 lei, fără TVA. Se pare că suma nu a fost pe placul societăților. Obiectivul proiectului constă în îmbunătățirea calității și eficienței îngrijirii spitalicești de urgență din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești, în vederea asigurării distribuției teritoriale echilibrate a serviciilor medicale de urgență prin preluarea pacienților de la nivel local, care nu pot fi tratați în sistem ambulatoriu. Urmează ca lucrarea să fie scoasă, din nou, la licitație.

„Lupte” între firme pe contractele Primăriei Pitești

Una dintre cele mai scumpe lucrări scoase la licitație de municipalitatea din Pitești o reprezintă lucrarea de „Reabilitare Piață Primărie”, cu o valoare totală estimată la 14.326.139 lei. Obiectul achiziției îl constituie proiectarea și execuția de lucrări de reabilitare la Piața Primăriei din municipiul Pitești. Contractul se află în etapa de evaluare financiară. Două asocieri de firme și-au arătat interesul pentru acest obiectiv. Pe de o parte este vorba despre asocierea dintre Metabet CF SA (lider) – reprezentant Constantin Pănescu, Road Construct SRL – reprezentant Dragoș Alexandru Tiron, Apartamentul SA – reprezentant Cătălin Marcel Pănescu, respectiv Lumida SA – subcontractant. Pe de altă parte, vorbim de asocierea dintre Tehno Fluid Solutions SRL (lider) – reprezentant Valentin Grigorescu, Delta Termo Construct 1999 SRL – reprezentant Donel Văsîi, Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL – reprezentant Mihai Răzvan Pîrvu, Modvest Construct 2000 SRL – reprezentantă de Gheorghe June și subcontractanții Rocip Instal și Energo Prest Company.

Delta Termo Construct vs. Alpha Design-Build Group - la lucrarea de la Liceul cu Program Sportiv „Viitorul”

O altă lucrare de interes, de circa 1 milion de euro, este proiectarea si execuția de lucrări aferente obiectivului «Reabilitare termică și reparații capitale cămin Liceul cu Program Sportiv „Viitorul”». Licitația este în etapa deliberării, urmând a fi selectat câștigătorul. Două firme au depus oferte pentru achiziționarea contractului. Este vorba despre Delta Termo Construct 1999, cu subcontractant Adacor Construct Serv SRL și de Asocierea dintre  S.C. Alpha Design-Build Group S.R.L. ( Lider Asociat) – reprezentant Simona Constantin, și de  S.C. Modvest Construct 2000 S.R.L. – reprezentant Gheorghe Jună.
De asemenea, asocierea dintre Delta Termo Construct  și Modvest Construct a semnat pe 25 iulie la Primăria Pitești lucrarea de ,,Modernizare bloc locuințe sociale Coremi”, cu o valoare de 1.732.355,20 lei, fără TVA. Societățile au fost singurele înscrise la această licitație. Proiectul propune îmbunătățirea condițiilor de confort și locuire prin construirea și închiderea balcoanelor cu tâmplărie performantă energetic. Modernizarea blocului de locuințe sociale Coremi, va contribui la îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru comunitatea marginalizată din municipiul Pitești, aflată în risc de sărăcie și excluziune socială. Durata proiectului este de 15 luni de la emiterea ordinului de începere a contractului, respectiv 3 luni proiectare și 12 luni execuție lucrări.

Problemele de proiectare au amânat lucrările la tronsonul 3 al străzii Trivale

O altă lucare în municipiul Pitești care trebuie să înceapă în curând este „proiectarea si execuția de lucrări de reabilitare a strazii Trivale -Tronsonul 3. Vorbim de partea de la Schit Trivale până la intersectia cu Bd. Libertății, pe o lungime de 758 m metri. Contractul a fost atribuit încă din 28 mai societății Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL. Probleme apărute la proiectare au făcut ca lucrările să întârzie. Pentru această lucrare a fost interesată și asocierea dintre SC General Trust Argeș și SC H.V.I.D. Consulting Group SRL, doar că prețul oferit a fost mai mare.

DJ 703 B Morărești – Uda și DJ 702 A Ciupa – Rătești urmează să fie atribuite

Trecem la proiectele de infrastructură din ograda administrației județene. Consiliul Județean Argeș a scos la licitație executia obiectivului de investitie,,Modernizare DJ 703 B Morărești – Uda, km 17+753 – 20+253, L = 2,5 km, la Uda”, cu o valoarea totală estimată la 8.602.470 lei. S-a înscris la licitație o singură firmă. Este vorba despre SC G&M Road Buiding Engineering SRL, care o are ca reprezentant pe Magdalena Emilia Alexandru. În acest moment procedura este în etapa de evaluare tehnică. Urmează ca în perioada următoare să fie atribuit contractul.
De asemenea CJ Argeș a scos la licitație și executia obiectivului de investitie: “Modernizare DJ702 A Ciupa – Rătești, km 33+030 – 35+696”, care are o valoare de 4.211.622,49 lei (fără TVA). Licitația se află în stadiul de evaluare financiară. Nu mai puțin de patru firme se luptă pentru obținerea contractului. Este vorba despre: 1. SC G&M Road Buiding Engineering SRL; 2. Metabet SF SA – reprezentată de Constantin Pănescu; 3. Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL – reprezentant Mihai Răzvan Pârvu; 4. asocierea dintre Valah Construct Grup (lider de asociere) – reprezentant George Mihail Poșircă, SC General Trust Argeș – reprezentant Aurel Stancu, SC Selca SA – reprezentant Andrei Cristian Hideg - și Comesad Drumuri SRL – reprezentant de Marin Meculescu.

Trei asocieri de firme pentru Restaurarea Muzeului Județean

Printre lucrările scoase la licitație de CJ Argeș,  se află și proiecte privind valorificarea patrimoniului cultural al județului. Pe 15 iulie a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor la obiectivul: „Conservarea și consolidarea Cetății Poenari-Argeș”, cu o valoare totală de 7.304.670,00 lei, fără TVA.  Proiectul se află în acest moment în etapa de evaluare calificare/tehnică. O singură firmă s-a înscris la licitație, societatea italiană Apulia SRL, reprezentată de MariaGrazia Fatigati.
Un alt proiect ce privește patrimoniul cultural al județului este „Restaurarea Muzeului Județean Argeș”, contract cu o valoare totală estimată la 16.250.265,00 lei, fără TVA.  Stadiul proiectului este evaluare calificare/tehnică.  S-au înscris 3 firme: 1. asocierea dintre Apulia SRL și Studio Plicchi SRL; 2. asocierea dintre RBS AG Construct SRL (lider) – reprezentant Valentin Iulian Plastoi - , Rocandra Activ SRL – reprezentant Mircea Cristian Staicu, Polarh Design SRL – reprezentant Ruxandra Căpățână -, terț susținător SC Aedificia Carpati SA – reprezentant Petre Badea; 3. asocierea dintre Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL (lider) – reprezentant de Dario Bifulco. Crindesign Proiect SRL reprezentant de Cristina Irina Ioana Miclea, Hester Art SRL – reprezentant Eduard Aurel Stoenica și subcontractantul SC RO-ING Profinstal SRL.

La Curtea de Argeș, o asociere de trei firme ar putea realiza o grădiniță și o creșă

Și în Curtea de Argeș au fost scoase la licitație proiecte importante de către municipalitate. Dintre acestea amintim:  „Construire grădiniță cu program prelungit cu 5 Săli de grupă” (proiectare + execuție), în cuantum de 2.452.428,92 lei (fără TVA), respectiv „Lucrări de construire creșă cu 4 Săli de grupă” (proiectare + execuție), cu o valoare estimată a contractului de 2.782.400,35 lei (fără TVA). Ambele au avut ca termen limită pentru primirea ofertelor mijlocului lunii iulie 2019, în prezent licitația fiind în etapa de evaluare tehnică. În ambele cazuri s-au înscris aceeași firme: asocierea dintre SC Reparații Modernizări Retehnologizări Argeș SRL (Lider de asociere) – reprezentant Mihail Badea, SC Alfacon SRL – reprezentant Ecaterina Lăzărescu, SC Silvora Tera SRL – reprezentant Răzvan Olteanu.

Patru firme pentru modernizarea drumurilor locale din Topoloveni

Un proiect cu o valoare estimată de aproape 8,5 milioane lei, fără TVA, a fost scos la licitație de Primăria Topoloveni. Este vorba despre “Modernizare drumuri locale în orașul Topoloveni”, care se află în acest moment în evaluare tehnică. Patru ofertanți și-au manifestat interesul pentru acest proiect: 1. SC G&M Road Buiding Engineering SRL; 2. Porr Construct și Anduna Servimob – subcontractant; 3. General Trust Argeș SRL și subcontractanții Panadria SRL și Old&New Construct; 4. asocierea dintre  SC Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL (Lider de asociere) și SC Selca SA.

Alte lucrări importante din Argeș, scoase la licitație

Recent, Consiliul Județean Argeș a scos la licitație proiectare, asistență tehnică si execuție lucrare: ,,Extindere si dotare spații de urgență si amenajare incinta Spitalul Județean de Urgență Pitești”. Valoarea totală estimată a serviciilor și lucrărilor ce urmează a se realiza este de 4.048.920,90 lei, fără TVA. Obiectivul proiectului constă în îmbunătățirea calității și eficienței îngrijirii spitalicești de urgență din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Data limită a depunerii ofertelor este 8 august.
Tot CJ Argeș mai are pe SICAP o licitație privind servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investitie „Modernizare DJ 703 Pădureți (DJ 679) – Costești (DN65A), km 48+975 – 59+287, L=10,312 km la Lunca Corbului și Costești”. Valoarea contractului de achiziție publică este de 19.556.111,00 lei, fără TVA. Data limită a depunerii ofertelor este 6 august.
De asemenea, Primăria Pitești a publicat, pe SICAP: „Extindere și reabilitare imobil Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân”. Este vorba de lucrări de reabilitare corp existent școală, extindere centrală termică, extindere oficiu alimentar, extindere sala de clasă, extindere corp nou – laboratoare, amfiteatru, administrație, terenuri de sport , amenajare exterioară. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 18.570.254,10 lei, fără TVA. Data limită pentru depunerea ofertelor este 19 august.
Alex Vlaicu

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea